Viktor Lindelef
Viktor Lindelef

Para kulja sa Old Traforda: Lion na Lindelefa, Murinjov veto i rat sa Vudvordom – nema pojačanja pre prodaja

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.07.18. | 09:43

Nikad gori odnosi trenera i prvog operativca Mančester junajteda

Samo Žeremi Morel i Marselo. Jedini centralni bekovi u Lionu, uz 18-godišnjeg Umara Solea, ali za njega je još rano. Olimpik očajnički traži štopera. Ima para, nije to problem, ovog leta je prodao igrače za 56.500.000 evra. Samo traži kvalitet. I uočio ga je između ostalih u Viktoru Lindelefu!

Međutim, vrlo je jasno da će Olimpikova želja teško biti uslišena. Žoze Murinjo je momentalno stavio veto na taj transfer. Nije baš ni logično da Lion pazari u Mančester junajted? Ali nije do toga. Prosto i Murinjo traži pojačanje u poslednjoj liniji. I kako onda da proda Lindelefa?

Izabrane vesti

Direktor Ed Vudvord situaciju sagledava iz drugačijeg ugla. On je Murinjo obezbedio kolosalne budžete za pojačanja u protekle dve sezone. Više od 430.000.000 evra potrošio je Posebni. I nije se previše obazirao na klupski saldo. Prodao je za svega oko 80.000.000 evra.

Zato sada Vudvord uvodi nova pravila: hoćeš da kupiš? Prvo prodaj! A to je situacija u kojoj se Murinjo ne snalazi najbolje. Ovog leta je već potrošio 82.700.000 evra na Freda, Dioga Dalota i u najmanjoj meri rezervnog golmana Lija Grenta. Dejli Blind i Sem Džonston su otišli za 23.350.000 evra. I dalje su tu Mateo Darmijan, Markos Roho i još poneki igrači koji sasvim sigurno neće u narednoj sezoni imati bitniju ulogu na Old Trafordu.

I baš zbog toga Vudvord ne daje pare. Ne brine ga što Mančester junajted još nije dobio utakmicu na pripremama, uveren je da će se sve to promeniti kad se u tim vrate Pol Pogba, Romelu Lukaku, Ešli Jang, Džesi Lingard i drugi učesnici Mundijala u Rusiji. Murinjo se brine da će već biti kasno, da će Junajted gubiti bodove na startu sezone, da posle neće moći da ih nadoknadi. Govorio je indirektno o tome i na konferenciji za novinare posle poraza od Liverpula. Silno je razočaran što ne može da dobije sve što želi. Navikao je na to. A sada – ćorak.

Prioritet je baš štoper. Lesterov Hari Megvajer mu je prvi pik, drugi je Džeri Mina iz Barselone.

Ovog drugog motri i Lion, ali je interesantno to što u Olimpiku nisu jednoglasni kad je reprezentativac Kolumbije u pitanju. Snažan, ali ne previše jak na loptu. Olimpikova prva želja navodno je bio Ruben Dijas, 21-godišnji igrač Benfike. Spreman je bio Lion da isplati 30.000.000 evra, Benfika nije htela da odstupi od otkupne klauzule od 45.000.000 evra. Razmišlja se i o Mamadu Sakou iz Kristal Palasa. Plata je doduše previsoka za Lion. Ali možda, ako bi Murinjo doveo Minu ili Megvajera, pa bude morao da udovolji Vudvordu nekom prodajom... U to se uzdaju u Lionu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viktor LindelefLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara