"Mnogi navijači su smatrali da je Džikić prirodni naslednik Vujoševića"
"Mnogi navijači su smatrali da je Džikić prirodni naslednik Vujoševića"

Preko sedam gora i sedam mora vratio se tamo gde mu je mesto! Džikićev put do Humske (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.16. | 19:23

Kad god bi se u prošlosti pomenula mogućnost da Partizan dovede novog trenera, Džikićevo ime nametalo se samo po sebi. A znao je i 44-godišnji stručnjak zanimljivim izjavama da pokaže da odskače od šablona i klišea

Mnogi navijači su smatrali da je Džikić prirodni naslednik Vujoševića

Aleksandar Džikić vratio se u Partizan posle više od 10 godina i na klupi crno-belih zameniće Petra Božića. Džikićev put do mesta glavnog trenea Partizana nije bio ni lak ni jednostavan, a vodio je preko pola sveta.

Izabrane vesti

I ne samo to, u Partizan stiže u trenutku kada se crno-beli bore za opstanak u Jadranskoj ligi što im se nikada do sada nije desilo.

Džikićeva majka Milka redovan je posetilac Pionira na Partizanovim mečevima

Neće Džikić imati ni mnogo vremena, pošto će kao glavni trener crno-belih debitovati već za pet dana i to u balkanskom košarkaškom klasiku protiv Cibone u hali Pionir.

Detalj sa jednog od gostovanja Krke u Pioniru gde je Džikić umeo da iznenadi favorite

Ostaje, naravno, i da se vidi da li će uprava kluba dovesti novom treneru bar jedno pojačanje, a ta odluka mora da bude donesena veoma brzo, pošto rok za registraciju igrača za Jadransku ligu ističe 10. januara.

Premotavanje na 2011: Božić kao kapiten Partizana, Jovanović je bio na klupi, a Džikić tada trener Krke

U svakom slučaju, Partizan je u Džikiću dobio nekog u kojem su navijači često videli istinskog naslednika Duška Vujoševića. Upravo je njemu Džikić bio pomoćnik u periodu od 2001. do 2005. godine. U Partizan je došao 1999, a pre toga je bio u Beovuku.

Iz vremena kada je bio pomoćnik u Partizanu, a pored njega su Samardžiski i Step

Radio je i kao pomoćni trener u Timbervulfsima, a potom samostalno u Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu, MZT-u i selekciji Makedonije.

Umeo je burno da reaguje pored terena: Sa jedne od utakmica Olimpije

Vodio je Džikić i reprezentaciju Srbije za igrače do 20 godina na prvenstvima Evrope 2011. i 2012. godine.I kad god bi se u prošlosti pomenula mogućnost da Partizan dovede novog trenera, Džikićevo ime nametalo se samo po sebi. A znao je i 44-godišnji stručnjak zanimljivim izjavama da pokaže da odskače od šablona i klišea.

U razgovoru sa legendarnim sudijom Dragoslavom Ljucom

Poslednji angažman imao je u Krki koju je napustio u junu 2015. godine, a sa ovim timom je četiri puta bio prvak Slovenije. Džikić bi u sredu popodne trebalo da vodi prvi trening u hali Pionir, a pre toga trebalo bi zvanično da bude predstavljen novinarima.

(FOTO: MN Press i Starsport)


tagovi

SrbijaPetar BožićFK PartizanEvropaDuško VujoševićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara