""
""

Pretnje FIBA urodile plodom: Italijani odustaju od Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.04.16. | 16:17

Sada ostaje da se vidi kakve će posledice po ove klubove imati najnovija odluka koju su doneli jer su direktno prekršili potpisani ugovor sa Evroligom, a vrlo je moguće da će morati da plate finansijske penale. Da li će italijanski savez i nacionalni olimpijski komitet biti spremni da u tom smislu pomognu klubovima koji su se odrekli Evrokupa

FIBA je izgleda dobila rat u Italiji! Nacionalni košarkaški savez te zemlje saopštio je da Trento, Dinamo Sasari i Ređo Emilija odustaju od takmičenja u Evrokupu.

Izabrane vesti

Ova tri kluba potpisala su trogodišnje ugovore sa Evroligom i obavezela se da će igrati u Evrokupu u tom periodu. Ipak, posle pretnji FIBA da će Italiji oduzeti kvalifikacioni olimpijski turnir, kao i najava nacionalnog saveza o suspenziji pomenutih klubova, trio se predomislio.
“Sastanku u Rimu prisustvovali su predstavnici klubova, lige, saveza i olimpijskog komiteta i sve je proteklo u konstruktivnoj atmosferi. Dogovoreno je da Trento, Sasari i Ređo Emilija postupe u skladu sa nacionalnim i međunarodnim pravilima i sportskim zakonima“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu italijanskog saveza.

Sada ostaje da se vidi kakve će posledice po ove klubove imati najnovija odluka koju su doneli jer su direktno prekršili potpisani ugovor sa Evroligom, a vrlo je moguće da će morati da plate finansijske penale. Da li će italijanski savez i nacionalni olimpijski komitet biti spremni da u tom smislu pomognu klubovima koji su se odrekli Evrokupa

Za razliku od pomenutih klubova, ni FIBA i italijanski savez nisu pravili nikakav problem milanskom Armaniju koji je potpisao 10-godišnji ugovor sa Evroligom.

(FOTO: Starsport)


tagovi

KK TrentoKK ReđinaItalijaFIBAEvroligaEvrokupDinamo Sasari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara