Janis Sferopulos (Foto: ABA liga)
Janis Sferopulos (Foto: ABA liga)

Sferopulos posle plus 30: Imamo još prostora za napredak

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 21:46

Marko Barać sa druge strane nije želeo da daje prognoze oko težine povrede Stefana Miljenovića

Možda i najbolju utakmicu u sezoni su košarkaši Crvene zvezde odigrali na startu polufinala ABA lige. Sa 30 razlike su deklasirali ekipu Mege i napravili prvi korak ka plasmanu u još jedno finale regionalnog takmičenja. Ipak, i pored gotovo perfektne timske partije, trener crveno-belih, Janis Sferopulos je na konferenciji za medije istakao da prostora za napredak uvek ima.

"Bili smo ozbiljni i koncentrisani, prikazali smo 40 minuta dobre košarke. Atmosfera je bila odlična, hvala navijačima koji su došli, znam da je Veliki petak, ali su nam svojim prisustvom veoma pomogli. Nije važna razlika sa kojom smo slavili, već je samo bitno da vodimo 1:0 i da moramo da ostvarimo još jedan trijumf kako bismo ušli u finale. Takođe, želeo bih da poželim Miljenoviću brz oporavak uz nadu da povreda nije teška i da ćemo ga brzo ponovo videti na parketu.", rekao je grčki strateg na početku izlaganja.

Izabrane vesti

S obzirom da su ovako dobro odigrali u dvorani "Aleksandar Nikolić", postavlja se pitanje da li će i u eventualnom finalu kao domaćini umesto u Areni igrati u nekadašnjem "Pioniru".

"Za nas je finale još veoma daleko, nismo završili posao. Ne želim da razmišlaj o tome u ovom trenutku. Ono što je jasno je da su nam navijači potrebni uvek, kao što je potrebno da uvek igramo najbolje. Zato sam od igrača tražio u nekoliko navrata da ne prave greške, da pronalaze najbolje načine da napadnu, uvek tražim najbolju igru od tima, nebitno da li pobeđujemo ili gubimo, želim da uvek igramo na najbolji način, onako kako treniramo. Na utakmice dolazimo da pokažemo kako treniramo, to me brine i zato sam u nekoliko navrata bio zabrinut”.

Skoro dvonedeljna pauza između četvrtfinalnog i polufinalnog duela je dobro došla ekipi da se restartuje.

"Imali smo vremena da treniramo, odmorimo, da pojednim igračima damo vremena da se oprave. Ono što treba da se zna jeste da do kraja sezone nećemo imati pun roster pošto se Hanga neće vraćati. Veoma sam zadovoljan kako smo odigrali, ali imamo još puno prostora za napredak.

Strateg Mege, Marko Barać je najpre bio upitan oko statusa povrede Stefana Miljenovića.

"Uvek je teško dati prve prognoze, ne bih da ulazim u detalje, sačekaćemo do sutra analize. Težak događaj, još jedan u nizu malera koji nas prate u sezoni. Zvezda je jednostavno bila bolja, čestitam joj na pobedi. Ovo je za moje momke nešto novo, plej-of košarka, nivo koji nismo mogli da izdržimo. Celu utakmicu smo pokušavali da se priključimo, ali nismo uspeli. Na malo duela ove sezone nismo izgledali dobro kao večeras. Pokušaćemo da budemo bolji u revanšu.", poručio je mladi strateg.

Minimalne su šanse da se za drugi meč vrati Uroš Plavšić tako da će Mega najverovatnije bez dva nosioca igre izaći na revanš crveno-belima,

"Javnost je upoznata sa prirodom Uroševe povrede. Veliki hendikep, ušli smo u plej-of bez startnog plejmejkera i centra, i sve je to bilo previše za našu mladost. Ono što mene raduje jeste da se neke negativne stvari nisu pokazivale. Imali smo neverovatnu konstantu cele sezone, držali formu i sa time mogu da budem zadovoljan. Ovo je prva utakmica u kojoj se stvarno videlo da nemamo puno ovakvih mečeva iza sebe, pred punim Pionirom. Ovo je škola, sigurno da je bilo dragoceno iskustvo. Druga utakmica je druga utakmica, trudićemo se da pružimo bolji otpor, ako treba i pojedinim igračima preraspodelimo uloge i odigramo bolju košarku. Ja ću se truditi da i u nastavku igramo košarku koju kolokvijalno zovemo "mega košarkom".

Ima iza sebe Mega fantastično sezonu koju je malo ko očekivao, a na leto će ponovo imati svoje talente na NBA draftu (Đurišić, Jelavić, Malovec) što je samo pokazatelj dobrog trenerskog rada.

Vidite, imponovalo bi mi da sam stari trener. Mi smo ove sezone uspeli da napravimo jako dobar posao kroz selekciju igrača koji su puni talenta i koji su spremni za modernu košarku. Kroz naš sistem i naporan rad su uspeli da pokažu najbolje lice na individualnom nivou. To je velika satisfakcija za sve nas”, zaključio je Barać.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Megaplej-of ABA ligeJanis SferopulosMarko Barać

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara