""
""

Primera kažnjava klubove zbog praznih stolica!

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.05.16. | 17:42

Svaki domaćin na čijem se stadionu tokom TV prenosa budu videla prazna mesta snosiće finansijske sankcije

Čelnici španske Primere planiraju da kazne novčano sve klubove domaćine ukoliko se tokom televizijskih prenosa njihovih utakmica budu videle prazne stolice na stadionu. 

Izabrane vesti

Ovo je mera koja je donesena u sklopu pokušaja da Primera parira Premijer ligi, a predsednik španske Prve lige Havijer Tebas objašnjava da će klubovi iz vrha tabele biti u obavezi da ispune navijačima prazna mesta na stadionima, koje kamere snimaju tokom prenosa.

Ovaj potez je takođe i pokušaj rukovodilaca Primere da poboljšaju ponudu televizijskim gledaocima, a kao način za rešenje problema Tebas spominje i mogućnost da klubovi presele navijače sa jednog dela tribina na drugi koji je u fokusu kamera tokom direktnog prenosa. 

Inače, sadašnji ugovor o prodaji TV prava Primere ne vredi ni polovinu od ugovora koji recimo Premijer liga ima od 2015. godine, a koji iznosi oko 6.500.000.000 evra. Zato će klubovi morati da naprave konkretne korake u dogovoru sa navijačima i doprinesu da Primera, čiji klubovi haraju u Evropi ove sezone, počne da zarađuje pare i bude isplativa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraHavijer Tebas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara