""
""

Printezis i Jang srušili nezgodnu Cedevitu! Milutinov povredio levo koleno

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.15. | 22:59

Srpski reprezentativac nije odigrao ni minut protiv hrvatskog šampiona

Košarkaši Olimpijakosa uspešno su započeli još jednu evroligašku sezonu, pošto su na svom terenu uzeli meru Cedeviti - 76:61 (21:20, 17:15, 19:13, 19:13) i tako u četvrtoj vezanoj sezoni ubeležili trijufm na startu elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Baš kao što je to bio slučaj i pre gotovo tri godine, kada su se iste ekipe susrele u Dvorani mira i prijateljstva, Cedevita je pružila jak otpor favorizovanom rivalu. Ali, za razliku od prethodnog okršaja u Pireju, kada je rezultat bio 79:77 u korist domaćina, ekipa Veljka Mršića je ravnopravan takmac bila kroz gotovo 30 minuta igre. Međutim, u finišu treće i kroz celu poslednju deonicu igrači Olimpijakosa uhvatili su žestok zalet, zbog čega je pobeda na kraju bila ubedljiva, iako po odnosu snaga na terenu nije tako izgledalo u prvi mah.

Olimpijakos je do uspeha odveo Jorgos Printezis, koji je meč završio sa 20 poena i osam skokova, dok je centarski novajlija Patrik Jang ubeležio 16 poena, šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Dobru rolu imao je i Met Lodžeski, koji je na kraju imao dabl-dabl učinak – 14 poena, i deset uhvaćenih lopti. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov nije odigrao ni minut protiv hrvatskog šampiona zbog povrede levog kolena, iako je bio na klupi za rezervne igrače. Kod Cedevite odličnu partiju odigrao je Džejkob Pulen - 18 poena, tri skoka, tri asistencije i četiri izgubljene lopte, dok je Tomislav Zubčić proknjižio 16 poena i šest skokova.

Uz pomenuti tandem jedino je još centar Miro Bilan imao dvocifren učinak - 10 poena.

EVROLIGA - PRVO KOLO:

GRUPA B

Četvrtak:

Olimpijakos – Cedevita 76:61 (21:20, 17:15, 19:13, 19:13)

Petak:

20.45 Limož – Anadolu Efes
20.45 Armani Milano – Laboral Kuća

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tomislav ZubčićPatrik JangOlimpijakosNikola MilutinovJorgos PrintezisEvroligaDžejkob Pulen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara