Enri Martin (©Reuters)
Enri Martin (©Reuters)

Klub Amerika sprema osvetu za Ligu šampiona, Martin posle gola i potpisom obradovao navijače

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 23:07

Pačuka mora da pobedi u Meksiko Sitiju (nedelja, 02) ukoliko želi da se domogne polufinala plej-ofa meksičke Klausure

Osam meksičkih timova je u trci za titulu, ali kroz dva dana otpašće ih pola. U toku je četvrtfinale plej-ofa Klausure, a u noći između nedelje i ponedeljka će se odigrati prve dve utakmice revanša. Onaj barem na papiru neizvesniji dvomeč je na programu od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, Klub Amerika će ugostiti Pačuku.

Pre tri dana Pačuka je umalo savladala najbolji tim ligaškog dela Klausure i aktuelnog osvajača Aperture. Povela je već u 21. minutu pogotkom nekadašnjeg centarfora VBA, Njukasla, Rubina, CSKA Moskve i River Plejta, Salomona Rondona. U samoj završnici prvog poluvremena, preciznije u nadoknadi vremena, Enri Martin je doneo izjednačenje i, ispostaviće se, pogodio za konačnih 1:1. Pačuka je u nastavku postigla i drugi gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Izabrane vesti

Sada je Klub Amerika domaćin, odlučujuća utakmica se igra na kultnom stadionu Asteka u Meksiko Sitiju. Pritom, pred svojim navijačima ima luksuz da čeka grešku protivnika, pošto joj i nerešen rezultat odgovara. Ako posle 90 minuta ne budemo imali pobednika dvomeča Klub Amerika će proći dalje zbog toga što je bila bolje rangirana na tabeli ligaškog dela prvenstva.

Najtrofejniji meksički klub je zauzeo prvo mesto, dok je Pačuka bila sedma. Za dva poena joj je izmakao direktan plasman u četvrtfinale, morala je da igra plej-in. I to se dobrano namučila, izgubila je u prvom meču od Pumasa posle penala, ali posle toga je savladala Nekaksu, za koju igra bivši vezista Partizana Andres Kolorado, sa 2:1.

02.00: (1,75) Klub Amerika (3,70) Pačuka (4,70)

U ligaškom duelu, sredinom februara, Pačuka je savladala Klub Ameriku kod kuće sa 2:1. Posle toga ju je eliminisala i u polufinalu KONKAKAF Lige šampiona, posle 1:1 u Meksiko Sitiju kod kuće je 1. maja slavila sa 2:1 i tako zakazala za 2. jun veliko finale protiv američkog Kolumbus Krua.

Klub Amerikin junak iz Pačuke i kapiten, Enri Martin, obradovao je još jednom svoje navijače pred noćašnji duel. Rešio je da ostane u klubu i potpisao je novi ugovor, do leta 2027. godine. Martin je zadužio žutu opremu u januaru 2018. godine, kada je stigao iz Klub Tihuane. U međuvremenu je odigrao 252 meča za Klub Ameriku, uz učinak od 102 gola i 45 asistencija.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – ČETVRTFINALE (REVANŠ)

Nedelja

02.00: (1,75) Klub Amerika (3,70) Pačuka (4,70) - prva utakmica 1:1

04.10: Toluka - Gvadalahara Čivas - prva utakmica 0:1

Ponedeljak

03.00: Kruz Azul - Pumas - prva utakmica 2:0

05.10: Monterej - Tigres - prva utakmica 2:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara