Puklo na relaciji Bartomeu - Valverde?! Ultimatum, nezadovoljstvo igrača, diskutabilna taktika, deca kluba...

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.04.18. | 22:01

Barselona izgleda dobija novog trenera na leto

Poziv trenera Barselone velika je čast, ali zahteva i ogromnu odgovornost. Istu su osetili i Pep Gvardiola i Luis Enrike kao dvojica najboljih trenera katalonskog giganta u novije vreme, a s istim pritiskom nosi se i Ernesto Valverde.

Međutim, za razliku od Pepovog ili Enrikeovog vremena, izgleda da će trofejna saradnja sa Valverdeom biti završena pre postavljanja nekih ozbiljnijih temelja za budućnost.

Izabrane vesti

Fudbalskom Španijom odjeknula je vest da je došlo do ozbiljnih razmimoilaženja na relaciji Đosep Marija Bartomeu - Ernesto Valverde, što bi moglo da dovede do velikih promena na leto.

Prvom čoveku Barselone, ali i kompletnoj upravi jako je zasmetala eliminacija od Rome iz Lige šampiona i navodno sada se uveliko razmišlja o tome kakve će konsekvence snositi ekipa, odnosno trener Valverde.

Istini za volju, trijumf u Kupu kralja i ubedljivo izdanje protiv Sevilje (5:0) uspeo je malo da ohladi rastuće tenzije. A bilo ih je zaista mnogo.

Valverde je, navodno, izgubio poverenje svlačionice, čak su pojedini iskusniji igrači u timu otvoreno doveli u pitanje njegovu taktičku postavku za meč, a pojedini izvori su otkrili da je stručnjak iz Ekstremadure dobio ultimatum - osvoji Kup kralja ili letiš odmah iz kluba!

Španski mediji su još pre utakmice sa Seviljom od Bartomeua potražili odgovor na pitanje - da li će Valverde i posle leta ostati trener Barselone? Odgovor je vešto izbegao, mada se čini da je demoliranje Sevilje popravilo stvari.

Teško je da će uprava imati dovoljno aduta da sa klupe pomeri trenera koji će u jednoj sezoni doneti dva važna trofeja - Primeru i Kup.

Jedan od glavnih štihova za klupsku vrhušku može da leži u nezadovoljstvu navijača što Valverde nije promovisao nijednog mladog igrača iz La Masije, a posebno što je „dirao“ tamo gde nije trebalo, odnosno što je protiv Selte izveo tim bez ijednog igrača iz renomirane fudbalske škole.

Barsinu upravu bi na promenu mogao da navede i eventualni evropski uspeh dva glavna konkurenta - Reala u Ligi šampiona i Atletika u Ligi Evrope.

Rezultati jesu tu, ali očigledno je da stvari ne štimaju...

Foto: Action Images


tagovi

Ernesto ValverdeĐosep Marija Bartomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara