""
""

Rajevac je novi selektor Pustinjskih lisica!

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.06.16. | 21:17

Srpski stručnjak će trenirati jednu od najjačih afričkih selekcija

Milovan Rajevac se vraća na veliku scenu! Srpski trener je večeras imenovan za novog selektora Alžira. Primarni zadatak Rajevcu će biti da reprezentaciju Alžira odvede na Mundijal u Rusiji 2018. godine. Rajevac je potpisao dvogodišnji ugovor i nasledio je francuskog stručnjaka Kristijana Gurkufa.

Izabrane vesti

U Alžiru se nadaju da će Rajevac nastaviti tamo gde je stao sa Ganom. Srpski trener je najslavniji period karijere proveo na selektorskoj funkciju u Gani sa kojom je došao do četvrtfinala Mundijala u Južnoj Africi. Posle toga je imao kratke epizode u Saudijskoj Arabiji i Kataru, da bi pre nekoliko nedelja preuzeo brigu o slovenačkom prvoligašu Rudaru iz Velenja. Ipak, kada je došla ponuda Alžiraca, Rajevac je odustao od angažmana u Sloveniji.

Alžir je bio jedno od najporijatnijih iznenađenja Mundijala u Brazilu kada je dogurao do osmine finala gde je posle produžetaka zaustavljen od kasnijeg šampiona Nemačke. Tada ih je vodio bosanski stručnjak Vahid Halilhodžić. Nadaju se da će i Rajevac biti uspešan kao popularni Vaha. Alžir igra u kvalifikacionoj grupi sa Nigerijom, Zambijom i Kamerunom tako da srpskog trenera ne očekuje lak posao.

Rajevac će na raspolaganju imati nekolicinu sjajnih igrača iz najjačih evropskih liga poput Rijada Mareza, Fauzija Gulama, Sofijana Fegulija, Islama Slimanija... 

(FOTO: Star sport)


tagovi

reprezentativni fudbalMilovan RajevacAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara