""
""

Ratnici nastavljaju da gaze sve pred sobom, Siksersi se bude, šampioni šampionski (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.12.14. | 08:55

Stef Kari i ekipa nemaju ručnu kočnicu, Bulsi nova žrtva

U noći između subote i nedelje u NBA ligi odigrano je šest mečeva. Golden Stejt je savladao Čikago u gostima (112:102), Filadelfija je došla do druge pobede savladavši Detroit 108:101. Hjuston je kod kuće slavio u duelu sa Finiksom (100:95), Spursi uništili Minesotu 123:101, Orlando je osvojio glavni grad Kalifornije 105:96, dok je u najvećem gradu ove američke države ekipa Klipersa savladala Nju Orleans sa 120:100.

U Junajted Centru u Čikagu do poslednjih pet minuta bilo je napeto, ali se tada najbolja ekipa Zapadne konferencije odlepila na preko šest poena prednosti i lagano privela meč kraju. U prve dve četvrtine Voriorsi su bili bolji, da bi se u trećem periodu domaći tim u potpunosti vratio, čak i preokrenuo rezultat. Međutim, tada je proradio timski duh ekipe Ratnika, pa su oni pobedili sa 112:102, a njihov trener Stiv Ker (inače bivši plejmejker Čikago Bulsa) bio je prezadovoljan.
Mnogo ih je lako trenirati. Veoma su talentovani. Nesebični su. Presrećan sam što radim sa njima“, rekao je posle meča bivši saigrač Majkla Džordana.

Izabrane vesti

Najbolji u timu koji je odneo pobedu bio je Drejmond Grin sa 31 poenom, Tompson je ubacio 24, dok je Kari ovoga puta bio u drugom planu sa “svega“ 19 poena i sedam asistencija.

Aktuelni šampioni NBA lige San Antonio Spursi došli su do druge pobede u nizu, devete u deset mečeva, tako što su savladali Minesotu sa 123:101 kod kuće. Očigledno da je klima u San Antoniju bila pretopla za momke sa severa, pa pitanje pobednika nije postavljano ni u jednom trenutku. Svaku četvrtinu šampioni su rešili u svoju korist. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Belineli, koji je iskoristio malo veću minutažu koju je imao zbog povreda Đinobilija i Parkera. Postigao je 20 poena, uz šest asistencija. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Zek Lavajn sa 22 poena i fantastičnih deset asistencija.

Filadelfija je stigla do druge pobede u sezoni, pošto je nakon produžetka slavila u Detroitu sa 108:101 i tako slavila u duelu dve ekipe koje definitivno nisu pronašle formu do sada. Zanimljiva je činjenica da Pistonsi u produžetku nisu ubacili nijedan koš iz igre, a postigli su samo jedno slobodno bacanje. Na taj način Detroit je došao do 11. uzastopnog poraza, pa se sada grčevito bore sa Siksersima za pretposlednje mesto u Istočnoj konferenciji. Najbolji u ekipi Filadelfije bio je Robert Kovington sa 25 poena i šest skokova, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Džoš Smit sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, ali ni to nije pomoglo njegovim letargičnim saigračima.

Rezultati, nedelja 7. decembar:
Detroit - Filadelfija 101:108
Čikago - Golden Stejt 102:112
Hjuston - Finiks 100:95
San Antonio 123:101
Sakramento - Orlando 96:105
LA Klipers - Nju Orleans 120:100

(FOTO: Action images)


tagovi

MArko BelineliNBA ligaStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara