Danijel Gaford (©AFP)
Danijel Gaford (©AFP)

Dončić zove Gaforda u reprezentaciju

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.06.24. | 17:02

Centar Dalasa opcija za slovenački nacionalni tim u doglednoj budućnosti

Osladila se košarkaškom savezu Slovenije naturalizacija američkih igrača što pokazuje podatak da su kroz dosadašnju istoriju pasoše dali čak trojici (Entoni Rendolf, Džonatan Morgan, Majk Tobi), a uveliko razmišljaju da taj broj dodatno povećaju.

Od ranije se zna da će ovog leta umesto "petice" Crvene zvezde, mesto među 12 popuniti centar Makabija iz Tel Aviva, Džoš Nibo koji je imao sjajnu individualnu sezonu, dok prema informacijama medija sa druge strane Atlantika, Luka Dončić već neko vreme pokušava da nagovori saigrača iz Dalasa, Danijela Gaforda da se u doglednoj budućnosti priključi njegovom nacionalnom timu.

Izabrane vesti

U svojoj prvoj sezoni u dresu Mevsa, 25-godišnji centar beleži prosečno po utakmici 11 poena uz 7,6 skokova, a kroz sezonu je njegova uloga postajala sve veća i značajnija, uz naravno stvaranje odlične hemije sa Dončićem. U velikoj meri je pomogao ekipi iz Teksasa do dođe do finala gde će se za šampionski prsten boriti sa Bostonom (serija počinje 7. juna), a očigledno je Dončić uvideo da Gaford može da pomogne Sloveniji na igračkom planu pa je iz tog razloga predložio savezu da to uzme u obzir.

Gaford se inače u najjačoj ligi sveta nalazi od 2019. godine kada je kao 38. pik izabran od strane Čikago Bulsa. Od 2021. do 2024. je nastupao za ekipu Vašingtona pre nego što je prešao u redove Dalasa.


tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara