""
""

Ružan kraj Zvezdinog 4M kvarteta: Milunović teškog srca napušta Marakanu zbog klupske ucene

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.04.14. | 10:18

Rukovodstvo kluba svesno da krši zakon ne sme ni da odluku o suspenziji napismeno da mladom fudbaleru, kao ni da izađe u javnost sa objašnjenjem. Milunović odbija da tuži klub

Pre nešto više od dve godine četvorica momaka sa početnim slovom M u prezimenu su potpisala za Crvenu zvezdu, postala uzdanice trenera Roberta Prosinečkog i najveće nade Zvezdinih navijača. Predviđano je da će dugo nositi Zvezdinu igru, da će vratiti trofeje na Marakanu i jednoga dana potvrditi talenat milionskim transferima u inostrantstvo.

Izabrane vesti

Priča je imala bajkovit početak, ali i ružan kraj. Luka Milunović je poslednji iz “4M” kvarteta koji napušta kluba s Marakane. Pre njega su to učinili Nikola Maksimović, Luka Milivojević i Filip Mladenović… Dvojica od trojice njih se nisu prijateljski rastala s klubom, a i Milivojević je posle odlaska imao reči kritike za neke ljude u klubu…

Milunović je bio poslednji od plejade tada mladih reprezentativaca koji je ostao na Marakani, ali je doživeo nešto čemu se nije nadao ni u najgorim snovima. Momak koji se iz Belgije vratio u Srbiju da bi ostvario dečačaki san na Marakani je upoznao surovu realnost. Nije pristao na ucenu klupskih čelnika. Na ultimatum koji krši pravo na rad.
“Osećam se loše, zaista nisam očekivao ovakav potez. Samo su mi rekli da je stav celog kluba da više ne treniram s prvim timom zbog tog papira koji nisam potpisao. Odstranili su me, iako nisu imali pravo na to, niti sam ja to na bilo koji način zaslužio”, kaže Milunović za Novosti.

Kao i svaki put u dosadašnjem delu sezone kada bi iskrsao neki problem, rukovodstvo kluba, pre svih predsednik Dragan Džajić, zaćutalo je. Zvaničnog objašnjenja o Milunovićevom slučaju nema. Kao i kada su se desili skidanje dresova na Vračaru, afera oko šampona, neisplaćena dugovanja, predsednik Džajić se ne oglašava. Kao ni potpredsednici kluba koji su ranije često znali da slavodobitno izađu u medije kada igračima podele neku platu ili kada klub na jedvite jade dobije licencu. Tako ni odluka o Milunovićevoj suspenziji nije zvanično saopštena.
“Pošto nema ni govora o tome da mogu da me kazne, jer nisam prekršio disciplinu, ni napravio neku glupost, ovako nešto nemaju pravo da rade. Tražio sam i da mi odluku daju napismeno, kao i da se potpišu svi članovi UO koji se slažu s njom. I ništa! S kim onda da razgovaram o rešenju problema i povratku u tim, kad ne znaju ni šta da napišu? Iz istog razloga i vama novinarima ne daju izjave o ovom slučaju”, istakao je Milunović.

Odlazak sa Marakane je jedini logičan epilog.
“Iskreno, sve vodi ka skorom rastanku. Svojim potezima i izostankom želje da rešimo problem, jasno su mi stavili do znanja da na mene ne računaju i da žele da odem. Teško mi je, jer volim Zvezdu, ali sam spreman na sve. Želim i da klub zaradi od mog transfera, iako se prema meni ponašaju nekorektno. Većina drugih igrača bi već podnela zahtev za raskid, ali meni ne pada na pamet. I to je princip koji neću pogaziti. Ono što svi treba da znaju, ostajem čvrsto pri stavu da tužbe neće biti, uprkos svemu što su mi priredili. Izaći ću Zvezdi u susret, ali neka i oni meni omoguće da mirno odem”, poručio je Milunović.

Posle Maksimovića i Mladenovića, Zvezda ili neki ljudi u njoj su se obračunali sa još jednom nekada velikom nadom. Iz meseca u mesec, igrači sa Marakane odlaze sa gorčinom u ustima… Zvezda gubi svoje zvezdaše jureći famoznu titulu koja bi kao trebalo da zaleči sve rane, pokrpi sve minuse i ispegla obraz mnogih. Teško je za poverovati da su svi fudbaleri koji su napustili Marakanu u mučnoj atomsferi, “pokvarena roba” i da u upravi kluba sede poštenjačine i sveci… 

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaSuperligaLuka MilunovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara