Peter Pakult
Peter Pakult

Samo bez jogurta, belog hleba, baštenskog creva...

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.19. | 11:53

Peter Pakult pred novim izazovom u Crnoj Gori, u kojoj bi neke stvari mogle da mu smetaju

Juče potpis, danas debi. Peter Pakult novi je trener OFK Titograda, treći ove sezone, a kormilo je nasledio od Edisa Mulalića, koji je otišao posle poraza od Zete u prošlom kolu, drugog u tri runde prolećnog dela sezone. Podgoričke Romantičare pod vođstvom austrijskog stručnjaka već danas očekuje susret 23. kola šampionata Crne Gore i gostovanje Grblju.

Pakult nije novo lice u balkanskom fudbalu. Posle rada u domovini (Rapid) i Nemačkoj (Minhen 1860, Dinamo Drezden, Lajpcig), vodio je Cibaliju, Radnički iz Niša, kao i Kukeši. Najviše ga je razočarao srpski fudbal, te je po odlasku sa Čaira poručio "da se više nigde trava ne zaliva baštenskim crevom, da igrači ne piju jogurt i ne jedu beli hleb za doručak, da su uslovi za igru katastrofalni i da sve izgleda kao da je vreme stalo"... O novom poslu govori biranim rečima.
"Srećan sam što sam ovde. Moj prijatelj Davor Šimegi me je povezao sa predsednikom kluba. Sa njim sam razgovarao u Ljubljani. Potom sam obavio razgovor sa mojim menadžerom Dankom Džikićem, koji mi je potvrdio da se radi o ozbiljnom klubu. Došli smo do dogovora da možemo da radimo ovde", rekao je stručnjak iz Austrije.

Izabrane vesti

Pakult je kao cilj pred četvrtoplasiranu ekipu stavio izlazak u Evropu.
"Izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope je minimalni cilj. Nadam se da će ova etapa u mojoj karijeri početi dobro. Nadam se da će ekipa vredno i predano raditi. Četvrti put sam na Balkanu, jako brzo mogu da upoznam ekipu. Mislim da ima dosta potencijala da se napravi lepa priča, ovo je podneblje koje ima talente, a verujem da će igrači brzo upoznati moj način rada", kazao je Pakult na promociji.

U Radanovićima Pakultu neće biti lako, jer je Grbalj neporažen na šest proteklih domaćinstava. U dosadašnja dva odmeravanja snaga ove sezone oba tima imaju po pobedu, i to kao gosti.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 14:30 2761 CG 1 Grbalj - OFK Titograd ug 0-2 1,53
Ukupna kvota1,53

CRNA GORA 1 - 23. KOLO

Petak
Mornar - Rudar 0:0

Subota
14.30: (2,50) Grbalj (2,90) OFK Titograd (3,00)
14.30: (2,85) Lovćen (2,80) Petrovac (2,70)
14.30: (2,40) Zeta (2,95) Budućnost (3,10)
15.00: (1,35) Sutjeska (4,40) Iskra (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Peter PakultOFK TitogradCrna Gora 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara