"Poledica"
"Poledica"

Sindikat fudbalera: Džentlmenski sporazum superligaša znači da će robovi postati još veći robovi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.14. | 16:59

"Razočaran sam u državu jer ne vidi 20.000 robova koji se plaše da kažu šta misle, žive u strahu, trpe diskriminaciju, izbacuju ih na ulicu, a niko ne pokreće pitanje šta se dešava“, poručuje Mirko Poledica

PoledicaU Sindikatu profesionalnih fudbalera Nezavisnost ogorčeni su odlukom predsednika 16 superligaških klubova da potpišu takozvani „džentlmenski sporazum“ o izbegavanju uzimanja igrača koji su sporove dobili pred Arbitražnom komisijom. To praktično znači da ako igrač dobije spor protiv kluba i raskid ugovora, ostali superligaši ga neće angažovati.

Mirko Poledica, koji se nalazi na čelu Sindikata, ne može da poveruje da je sklopljen takav dogovor.
„Ta odluka znači da robovi postanu još veći robovi, a da lopovi mogu da pokradu još više. Nezapamćeno u istoriji fudbala. Čist terorizam. Šta to znači? Ako igrač traži svoje pare neće moći više da igra fudbal. Ne znam ko je zaslužan za to, ali Zvezdan Terzić kao predsednik Zajednice nije smeo da dozvoli tako nešto. Još jedan dokaz kako kod nas funkcionišu stvari. Razočaran sam u državu jer ne vidi 20.000 robova koji se plaše da kažu šta misle, žive u strahu, trpe diskriminaciju, izbacuju ih na ulicu, a niko ne pokreće pitanje šta se dešava“, u dahu je izgovorio Poledica.

Poledica dodaje da Srbija nije jedina što se tiče sporova između igrača i klubova, ali da nigde niko nije objavio javno da će maltretirati svakog igrača koji potražuje svoj novac.
„Godišnje imamo 150 slučajeva i to znači da će svi oni morati da se penzionišu, jer ih niko neće angažovati zato što su tražili svoj novac. Ne razumem da niko ne vidi da će samim tim naša liga gubiti na kvalitetu, igrači neće moći da napreduju, publika neće dolaziti na stadion, firme neće ulagati u klubove. Ma čist kriminal!

U petak je najavljen Izvršni odbor SPFN, na kojem će se razmatriti i protest ispred Zajednice Superligaša.
„Zajednica superligaša je kanta srpskog fudbala. Ne znam šta oni predstavljaju i za šta se zalažu. I još nešto, mi jedini nemamo svoje predstavnike u organima koji rukovode srpskim fudbalom. Čak i sudije imaju, a igrači nemaju i gotovo se ni za šta ne pitaju“, zaključuje Poledica

Izabrane vesti


tagovi

Superligasindikat NezavisnostMirko Poledica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara