"Duel sa susreta Slobode i Čukaričkog"
"Duel sa susreta Slobode i Čukaričkog"

Sindikat o “džentlmenskom“ sporazumu: Stvara se atmosfera pretnje i straha

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.14. | 16:25

Dogovor superligaša da ne angažuju igrače koji su tužili dužnike naišao na žestoku osudu fudbalera

Duel sa susreta Slobode i ČukaričkogDžentlmenski – sutra malo! Kapiteni srpskih klubova oštro su kritikovali dogovor Izvršnog odbora Zajednice Superlige na osnovu kojeg neće biti angažovani igrači koji svoja ugrožena prava žele da ostvare putem arbitražne komisije, saopštio je danas Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Kako je naveo predsednik Sindikata Mirko Poledica svi kapiteni su jedinstveni u stavu da je sporazum nekorektan i neprihvatljiv za igrače i da predstavlja odluku koja nije zabeležena u modernoj istoriji fudbala.

Izabrane vesti

Poledica se sastao sa Sašom Ilićem (Partizan), Nenadom Milijašem (Crvena zvezda), Igorom Matićem (Čukarički) i Igorom Ðurićem (Vojvodina), dok je sa ostalim ostalim kapitenima, osim sa kapitenom OFK Beograda Nikolom Vasiljevićem, obavio telefonski razgovor.
"Džentlmenski sporazum je pravno ništavan, u suprotnosti je sa Ustavom Srbije i ugrožava demokratska prava svakog igrača u Srbiji, pravo na izbor, pravo na slobodu kretanja, pravo na rad i pravo na zaradu. Sporazum je veoma opasan za budućnost srpskog fudbala jer preti da veliki broj igrača uskoro bude primoran da završi karijeru. Na ovaj način ugrožava se kvalitet srpskog fudbala, unosi se nemir među igrače i stvara se atmosfera pretnje i straha", rekao je Poledica.

On je pozvao sve članove Zajednice fudbalskih klubova Superlige da povuku donetu odluku po hitnom postupku i počnu da se bavi stvarnim problemima za oporavak srpskog fudbala.
"Pozivam i predstavnike Fudbalskog saveza Srbije da zvanično reaguju i zaštite prava fudbalera. U suprotnom, Sindikat profesionalnih fudbalera preduzeće radikalnije mere u dogovoru sa kapitenima timova i igračima", navodi se u saopštenju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijasindikat NezavisnostMirko Poledica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara