""
""

Spaleti dobio otkaz u Zenitu! Semak je naslednik...

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.03.14. | 21:54

Posle četiri godine na klupi rsukog kluba, Italijan je emenjen

Ono o čemu se dugo spekulisalo i što se osećalo u vazduhu, konačno se i desilo: Lućano Spaleti je dobio otkaz u Zenitu! Italijan je smenjen posle četiri godine rada u klubu iz Sankt Peterburga.

Izabrane vesti

Jučerašnji remi sa slabašnim Tomom je bila kap koja je prelila čašu i rukovodstvo Zenita je odlučilo da uruči otkaz iskusnom stručnjaku. Zenit za prvopalsiranom Lokomotivom zaostaje dva boda, šampionska trka nije izgubljena, ali ono što je došlo glave Spaletiju je - Evropa!

Pod Spaletijovom komandom, Zenit je dva puta dogurao do osimne finala Lige šampiona, jednom je ispao u grupnoj fazi, a jednom u kvalifikacijama. Prebogati klub iz Sank Peterburga je u prethodnim sezonama uložio mnogo novca, dovodio zvezde poput Hulka, Vicela, Rondona, ali nije imao uspeha u evropskim takmičenjima, odnosno Ligi šampiona. Ovosezonski budžet Zenita je čak 200 miliona evra, ali su Rusi u prvom meču osmine finala doživeli debakl (2:4) protiv Borusije iz Dortmunda i tako su prkatično eliminisani iz prestižnog takmičenja. Cilj uoči sezone je bio četvrtfinale.

Da stvari budu gore, Spaleti se u prethodne dve godine sukobljavao i sa nekima od najboljih igrača poput Denisova, Buharova ili Lazovića, a prema infromacijama ruskih medija u poslednje vreme je potpuno izgubio kontrolu u svlačionici i otkaz je bio neminovnost.

Na klupi će ga kao privremeno rešenje naslediti Zenitov bivši fudbaler Sergej Semak, koji je letos završio igračku karijeru. Spaleti je tokom četverogodišnjeg rada u Zenitu, osvojio dve titule prvaka Rusije, jedan nacionalni kup i jedan Superkup. 

U Italiji se spekuliše da bi Spaleti posle Mundijala mogao da nasledi Ćezarea Prandelija na klupi italijanske reprezentacije, a jedno vreme se pominjao i kao kandidat za trenera Intera i Milana. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Sergej SemakRusijaPremijer ligaLučano SpaletiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara