"Domeniko Berardi "
"Domeniko Berardi "

Spisak Italijana za Srbiju: Berardi, Mihino čudo iz Milana i tandem koji porede sa Nestom i Kanavarom

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 17:29

Odavno Azurini nisu imali jači sastav. Novosađani će imati šta da vide, red je i da napune stadion

Domeniko Berardi

Vreme je za ono pravo. Da vidimo našu zlatnu decu protiv najvećih konkurenata - Italijana. Najbolja generacija koja se na ovim prostorima pojavila u poslednjih davedestak godina će dočekati vršnjake iz Italije u derbiju grupe B kvalifikacija za EP mladih reprezentacija u Poljskoj 2017. godine.

Izabrane vesti

Posle tri lagane pobede Orlića protiv autsajdera Litvanije (dva puta) i Andore, ekipa Tomislava Sivića će 13. novmebra u Novom Sadu dočekati Italijane koji su takođe zabeležili tri pobede u tri meča na startu kvalifikacija.

Momci koji su postali miljenici nacije osvajanjem titula u Litvaniji i na Novom Zelandu će konačno imati adekvatnog rivala. Po spisku koji je Sivić danas objavio, Italijani su ti koji treba da se plaše jer Orlići imaju strašan tim sastavljen od momaka koji imaju šampionski mentalitet.

Poznat sastav za Italijane - mnogo smo jaki!

Međutim, i Italijani imaju opasnu ekipu. Možda i najbolju uz poslednjih nekoliko godina. Selektor Luiđi Di Bjađo je danas objavio spisak igrača na koje računa za duel u Novom Sadu i potom tri dana kasnije u Andori.

Di Bjađo je uručio debitantski poziv 16-godišnjoj golmanskoj senzaciji Đanluiđiju Donarumi kojeg je Siniša Mihajlović hrabro promovisao u prvog golmana Milana. Tu je i njegov saigrač Kalabrija koji takođe obećava.

Najveći kvalitet Italijana je štoperski tandem Alesio Romnajoli (Milan) - Danijele Rugani (Juventus) koji predstavljaju budućnost italijanskog fudbala i već ih porede sa legendarnim tandemom Nesta - Kanavaro. Zajedno vrede preko 50.000.000 evra…

Udarna igla je fenomenalni Domeniko Berardi iz Sasuola od kojeg se očekuju da narednog leta postane član Juventusa ili nekog drugog velikog kluba. Tu je i nada Lacija Danilo Kataldi, zatim odlični Torinov vezista Marko Benasi, talentovani napadač Federiko Bernardeski iz Fiorentine, Atalantin Gaetano Monakelo koji je dao dva gola protiv Slovenije…

Italijani zaista imaju nekoliko supertalentovanih igrača, ali čini se da oni više treba da se plaše Srbije nego Srbija njih. Imena Rajkovića, Gajića, Veljkovića, Grujića, Milinković Savića, Maksimovića bi uplašila i mnogo jače timove od italijanskog.

Novi Sad će imati priliku da vidi neke od najtalentovanijih fudbalera Evrope, a red bi bio i da u Srpskoj Atini publika jednom napuni tribine. Ako je neko to zaslužio, onda su to ovi momci.

Golmani: Alesio Kranjo (Kaljari), Đanluiđi Donaruma (Milan), Simone Skufet (Komo).

Odbrana: Antonio Bareka (Kaljari), Davide Kalabrija (Milan), Matija Kaldara (Ćezena), Andrea Konti (Atalanta), Aleks Ferari (Bologna), Nicola Muru (Kaljari), Alesio Romanjoli (Milan), Danijele Rugani (Juventus).

Vezni red: Marko Benasi (Torino), Danilo Kataldi (Lacio), Nikolo Faci (Virtus Entela), Alberto Grasi (Atalanta), Rolando Mandragora (Peskara), Valerio Vere (Peskara).

Napadi: Domeniko Berardi (Sasuolo), Federiko Bernardeski (Fiorentina), Kingsli Boateng (Bari), Alberto Ćeri (Kaljari), Luka Garitano (Ćezena), Gaetano Monakelo (Atalanta).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalmlada reprezentacija Italijemlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijaItalijaEvropaĐanluiđi DonarumaDomeniko BerardiDanijele RuganiAlesio Romanjoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara