""
""

Spremite se za fudbalsku eksploziju - Žardim ipak u Pekingu?! I to za 36.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.17. | 22:29

Portugalac izgleda nije mogao da odoli, pa je dogovorio transfer u Kinu. Da li, ipak, postoji šansa da je ovo čista spekulacija kako bi se Žardimu povisila plata u Monaku?

„Klubovi u Kini su bili spremni da me obaspu zlatom. A imao sam i dobru ponudu Intera. Međutim, mislim da projekat u Monaku još nije završen. Zato ću produžiti ugovor i uskoro će biti i zvanično objavljeno“.

Izabrane vesti

Ovim rečima Leonardo Žardim je pre nepuna tri dana uveravao francuske medije, ali i navijače Monaka da je njegov ostanak na stadionu Luj II izvestan i da će raditi na tome da uspešno dovrši veliki projekat u Kneževini. 

Ovog utorka uveče fudbalskom Evropom odjeknula je bomba - Leonardo Žardim je postigao dogovor sa Peking Guanom, sa kojim će potpisati trogodišnji ugovor u najskorije vreme. 

Do ovog saznanja došao je renomirani portugalski dnevni list A Bola. Ono što je u ovom trenutku izvesno jeste da bi Ža​rdim uskoro mogao da postane jedan od najplaćenijih trenera današnjice, pošto bi za trogodišnju saradnju trebalo da inkasira vrtoglavih 36.000.000 evra! Odnosno, čak 12.000.000 evra po sezoni ugovora. 

Dok je Peking, izgleda, uspeo da privoli Žardima da izabere dolazak u Kinu, klubu sada preostaje da se dogovori sa Monakom oko visine obeštećenja. Žardim ima otkupnu klauzulu na 15.000.000 evra, a Monako je danas odbio Pekingovih 8.000.000 evra i zahteva punu svotu za prodaju stručnjaka koji je u Kneževinu vratio šampionsku krunu. 

U Monaku, ipak, žele da pokušaju da zadrže Žardima i nastavi dobru saradnju, pa su zato pripremili novi ugovor. Doduše, on iznosi "tek" 4.500.000 evra godišnje. Što je daleko manje novca od onog što nudi Peking. Opet, tih 4.500.000 evra predstavljaju tri puta veću sumu od onog što Žardim trenutno zarađuje u Monaku. A to je oko 1.500.000 evra. 

Zato vest i treba uzeti s dozom opreza. Jer, vrlo lako bi moglo da se ispostavi da je ovo čista spekulacija samo kako bi se Žardimu dodatno uvećala plata u Monaku. 

Čekamo zvanične vesti...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Peking GuanMonakoLiga 1Leonardo ŽardimKinaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara