""
""

Srbi zgazili Amere, sledeći je Japan

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.06.17. | 18:23

Rutinskom pobedom nad Jenkijima srpski Delfini osigurali prvo mesto u grupi

Vaterpolisti Srbije nastavljaju da gaze na završnom turniru Svetske lige u ruskom gradu Ruza. Izabranici Dejana Savića u četvrtak su rutinski savladali SAD sa 15:8 (4:3, 6:1, 2:1, 3:3) u poslednjem, trećem kolu A grupe.

Izabrane vesti

Ovim trijumfom delfini su osigurali prvo mesto u grupi i slabijeg rivala u četvrtfinalnoj borbi u Svetskoj ligi. A u toj utakmici rival će joj najverovatnije biti selekcija Japana koja će zauzeti poslednje mesto u B grupi.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Mitrović sa četiri gola, jedan manje upisao je Andrija Prlainović, dok je dva gola dao Filip Filipović.

Utakmica je protekla u očekivanom ritmu. Amerikanci su kvalitetom nedorasli Srbiji, ali su fizički vrlo dobro pripremljeni uspevali donekle da drže ritam sa vidljivo umornom srpskom ekipom.

Ipak, druga četvrtina je što se tiče srpskog tima, bila skoro bez greške. Prlainović je u tom delu postigao tri gola, pridodali su se Filipović, Pijetlović i odlični Stefan Mitrović. Posle vođstva od 10:4 i prepodnevne teretane, nije bilo više velikog motiva za Savićeve pulene posle velikog odmora.

U nastavku utakmice priliku su iskoristili lepim golovima mlađi igrači. Majstorija Viktora Rašovića, prenos Ubovića i sigurnost Drašovića bili su ukras na efikasne partiuje pre svih Mitrovića i Prlalinovića.

Četvrtfinale je na programu u petak od 17.40.

(FOTO: VSS)


tagovi

vaterpolo SrbijavaterpoloSvetska liga vaterpoloStefan MitrovićSrbijaFilip FilipovićDejan UdovičićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara