Srbija sa plus pet ide u Rusiju, EP na vidiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 19:53

Makedonci pali uz dosta muke, iz preostala tri meča šest bodova garantuje plasman u Italiju...

Mlada reprezentacija Srbije napravila je još jedan korak ka Evropskom šampionatu u Italiji. U dosta tužnom ambijentu novosadaskog stadiona Karađorđe, pred gotovo praznim tribinama, Orlići su slavili iz dosta muke protiv najlošijeg tima u grupi - selekcije Makedonije sa 2:1. Gosti su dobrano namučili lidera, na desetak minuta pre kraja imali čak remi u džepu, ali zahvaljujući Danilu Pantiću i vrlo dobrom Lazaru Ranđeloviću izabranici Gorana Đorovića došli su do vrlo važnih bodova. 

S ovom "trojkom" Srbija ne samo da je zadržala prvo mesto u grupi, ispred Rusije, već je uoči gostovanja u Novgorodu pobegla najvećem konkurentu na plus pet, pa sada, u teoriji, može sebi da dozvoli luksuz i da izgubi kroz četiri dana, jer će sačuvati lepu zalihu uoči dva poslednja kola. Naš tim posle gostovanja u Rusiji dva puta zaredom igra kod kuće. Prvo protiv Austrije, a onda kvalifikacije zatvara protiv Jermenije. Sa šest bodova iz preostala tri kola sigurni smo putnici na EP. 

Izabrane vesti

Nije Srbije odigrala večeras na svom nivou, ali treba imati na umu da Đorović nije mogao da računa na najjači tim. Što zbog toga što su pojedini igrači prekomandovani u A tima, što zbog obaveza u klubovima (Grujić zamolio da ostane da trenira sa Hertom, kako bi se što pre uklopio u novom klubu), pa i povreda. Kako bilo, bodovi su najvažniji, a ova tri su nam obezbedila miran put u Rusiju. 


SRBIJA - MAKEDONIJA 2:1 (1:0)
/Šaponjić 28p, Ranđelović 80 - Kostadinov 64/

Srbija: Radunović - Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac - Račić, L. Ilić (od 76. Stuparević), Pantić - Adžić (od 63. Zlatanović), Ranđelović, Šaponjić (od 83. Mašović).

Makedonija: Stevkovski - Jovanov, Trajanovski, Amanović, Manevski - Kostadinov, Atanasov (od 74. Čurlinov), Zdravkovski - Gjorgjev, Petkovski (od 61. Fazlagić), Ristovski (od 86. Krstovski).


Da je Ivan Šaponjić bio malo koncentrisaniji u odsudnim momentima Srbija verovatno ne bi drhtala do poslednjeg minuta. Nekadašnji napadač Partizana doneo prednost našem timu u 28. minutu sa bele tačke, ali onda je dva puta promašivao u smiraj prvog dela. Da je samo jednom pogodio teško da bi se Makedonci digli iz nokdauna. Šaponjić je potom imao dobru šansu i u 67. minutu, međutim sa četiri metra tukao je glavom preko gola, iako gotovo neometan.

U tim momentima bilo je 1:1, pošto je tri minuta ranije Tihomir Kostadinov uspeo da savlada Borisa Radunovića, tako da se nervoza osećala i na terenu i na tribinama. Da bi tako nešto moglo da se dogodi nagovestio je Milan Ristovski, kada je sa 10 metara imao zicer. Orlići su bili vrlo loši u nastavku, pa ovaj rezultat zaista predstavlja pravu premiju.  

Goran Đorović na neki način nagrađen je u 80. minutu jer je samo nekoliko minuta ranije Luku Ilića zamenio napadačem Filipom Stuparevićem. Danilo Pantić je centrirao, a Lazar Ranđelović, novi fudbaler Olimpijakosa, samo "kresnuo" loptu glavom i promenio joj pravac - 2:1. 


tagovi

mlada reprezentacija SrbijeIvan ŠaponjićLazar RanđelovićGoran Đorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara