""
""

Srbin iz Sparte plaši Čehe: Igraćemo protiv 50.000 fanatika! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.17. | 16:31

„Verujem da nas čeka put u Beograd, Zvezda je bolja od Irtiša“, rekao je Vukadin Vukadinović

Nije baš bilo stanje očaja, ali navijači Crvene zvezde su negodovali posle žreba u Nionu i sazanja da bi njihov voljeni klub u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mogao da se nameri na Spartu iz Praga.

Da je moglo bolje i lakše - moglo je. Posebno, ako se uzme u obzir činjenica da je u bližoj prošlosti Zvezda loše prolazila u sudarima sa češkim klubovima, kao i ostali timovi iz Srbije.

Izabrane vesti

Liberec je bio nepremostiva prepreka 2007.godine, dva leta kasnije na putu za Ligu Evrope crveno-belima se isprečila Slavija. Istina, tada je ekipa Vladimira Petrovića odigrala sjajan revanš i bila nadomak da nadoknadi veliku prednost rivala iz prvog meča (3:0).

Sada će Zvezda na noge Sparti, velikom favoritu. Ali čini se da se i u redovima tima Andrea Stramačonija ne raduju potencijalnom dolasku u Beograd.
„Ako se budemo susreli sa Crvenom zvezdom, moramo da znamo da je jako neprijatno igrati na stadionu koji prima 50.000 ljudi. Oni su fanatici i napraviće veliku buku. Nadam se da ćemo u tom slučaju u gostima napraviti dobar rezultat i onda kod kuće overiti prolaz. Zvezda tek treba da odigra revanš sa Irtišom, ali realno je bolja. Ima odličan rezultat iz Kazahstana. Tako da očekujem put u Beograd“, rekao je za zvanični sajt Sparte Vukadin Vukadinović.

Jedan od najboljih igrača češkog prvenstva koji je ovog leta stigao u Spartu kaže da će za srpske internacionalce dolazak u Beograd imati specifičnu težinu. Posebno za Plavšića.

„To je rariret. Srđan je do skora igrao tamo. Publika ga voli i poznaje. Ja ću videti mnogo prijatelja i poznanika. Crvena zvezda je uz Partizan najjači klub u Srbiji“, jasan je bio Vukadinović.


tagovi

ČeškaFK Crvena zvezdaEvropaLiga EvropeSparta PragSrđan Plavšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara