"Stefan Mitrović i Darko Lazić"
"Stefan Mitrović i Darko Lazić"

Srpski tandem za spas Granade?

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.16. | 16:35

Španski prvoligaš već poslao ponude Gentu i Anžiju za Stefana Mitrovića i Darka Lazića u nameri da pojača odbranu koja je škripala ove jeseni

Stefan Mitrović i Darko Lazić

Bilo je jasno i pre početka sezone da se Granadi nalazi u grupi ekipa koje će se boriti za opstanak u Primeri, a posle 15 odigranih kola klub s juga Pirinejskog poluostrva nalazi se na pretposlednjem mestu, sa samo devet bodova.

Izabrane vesti

Trener Lukas Alkaraz, koji je stigao u oktobru, planira korenite promene u timu kako bi bio kadar da na proleće vodi, po svemu sudeći, žestoku borbu za opstanak, a u prvom planu mu je pojačavanje odbrane koja je često klecala ove jeseni (samo je defanzivna linija fenjeraša Osasuna češće kapitulirala).

U tom cilju već su, kako saznaje MOZZART Sport, poslate ponude na adrese Genta i Anžija, pa bi tandem ispred Meksikanca Giljerma Očoe, koji je, sećate se sigurno, blistao na Mundijalu 2014, mogli da čine Srbi Stefan Mitrović i Darko Lazić. Njih je sportski direktor Granade Havijer Toralbo, poznatiji na Pirinejima kao Piru, dugo snimao, zajedno s još nekoliko defanzivaca, i doneo odluku da bi od svih koji su opticaju baš izdanci Zvezdine omladinske škole najbolje „legli“ Granadi.

Mitrović je pre dve i po godine imao sasvim solidnu polusezonu u Primeri, u dresu Valjadolida, koji je, spletom nesrećnih okolnosti, u poslednjem kolu izgubio status prvoligaša, pa je 26-godišnji štoper nastavio put Frajburga, kasnije Genta. Rođeni Beograđanin je standardan u belgijskom velikanu, a prema izveštajima iz tamošnjih medija, u poslednje vreme pruža sjajne partije, i u prethodnom kolu Lige Evrope bio je asistent kod pobedonosnog pogotka svoje ekipe protiv Konje, pogotka koji je doneo Gentu plasman u 1/16 finala gde će se sastati s Totenhemom.

Tri godine mlađi Lazić oduševio je sve partijama u madoj reprezentaciji Srbije, gde se videlo koliko je napredovao za godinu i po dana u Anžiju, u odnosu na period kada je bio u Crvenoj zvezdi. Upravo u dresu Orlića ga je i snimio Piru. Inače, Lazić je ove sezone odigrao 11 mečeva u dresu Anžija i jedan je od najmlađih štopera koji igraju u ruskoj Premijer ligi. Nema sumnje da bi za njega bio veliki izazov i sjajno priznanje prelazak u jednu od dve najjače lige na svetu, gde bi imao priliku da se sudari sa najboljim napadačima na planeti.

Granada je, dakle, izabrala, a sada se čeka odgovor iz Genta i Anžija od kojeg zavisi da li će Srbija imati dvojicu novih predstavnika u Španiji, u kojoj poslednjih godina ne možemo baš da se pohvalimo standardnim prvotimcima. Nema sumnje da bi to bila velika stvar i za reprezentaciju Srbije, u slučaju da obojica prikažu dobre igre u Primeri.

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

Anži MahačkalaDarko LazićEvropaGentGranadaPrimeraŠpanijaSrbijaStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara