Šta kažu Perperoglu i Faje: Samo jaka odbrana! Pa da vidimo ko je bolji...

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.09.18. | 15:02

Crvena zvezda je spremna za Budućnost i dvoboj za prvi trofej

COPY Cedevita - PASTE Budućnost.

Ako pitate košarkaše Crvene zvezde kako do pobede nad timom koji je izvršio smenu na vrhu Jadranske lige pre samo četiri meseca, onda pogledajte još jednom prvu rečenicu. 

Izabrane vesti

Nema dileme, Crvena zvezda je izdanjem protiv Cedevite lestvicu postavila visoko. Toliko da nisu očekivanja velika samo kod navijača, već i svi igrači u timu žele više. Još mnogo više. 

I to je mentalitet pravih fajtera, pobednika. Zato i ne čudi što u svim izjavama možete pročitati isto - želimo da ponovimo ono što smo uradili protiv Cedevite, unapredimo igru i budemo agresivni u odbrani. Tog stava su trener Milan Tomić, kapiten Branko Lazić, ali i dvojica važnih igrača u polufinalnom trijumfu - Mohamed Faje i Stratos Perperoglu - u kratkoj priči za naš sajt. 
„Sve je polazilo iz dobre odbrane. Bili smo jako usresređeni na to da odigramo dobru odbranu i znali smo šta nam je taj pristup doneo. Zato je važno da i u narednim utakmicama pokažemo istu energiju i posvećenost“, kaže strelac 15 poena iz prvog poluvremena i nesumnjivo glavni razlog zašto je Crvena zvezda imala čak 22 poena viška (40:18) posle nepunih petnaest minuta susreta.
„Kada smo prošli kroz situaciju da primimo 28 poena od Olimpije u prvoj četvrtini, pogledali smo se i rekli jedni drugima da to mora da se promeni protiv Cedevite. Da moramo da budemo mnogo opasniji. Njih je to možda iznenadilo. Pokazali smo jak karakter. Jasno je bilo da će nam Cedevita odgovoriti u nekom trenutku jer ima vrlo talentovanu grupu momaka. Mi smo ipak držali ritam i pobedili“, nadovezuje se na Fajeove reči Perperoglu, koji je zajedno sa Džoom Reglandom uspešno odbio sve Cedevitine nalete u drugom poluvremenu. 

Šta se desilo kod vas, kako je Crvena zvezda posle lošeg prvog dela protiv Olimpije napravila onakav zaokret u meču sa Cedevitom?
„Odlučili smo da od prve lopte nagazimo odbranu i to se isplatilo. Trener nam je od prvog okupljanja rekao da moramo da igramo tako, mi smo to i uradili“, kaže Faje, pa dodaje:
„Promenili smo sam pristup igri. Mnogo više agresivnosti, posebno kada branimo koš. To smo pokazali u prvom delu utakmice. E, protiv Budućnosti to mora da ode na sledeći nivo, da držimo konstantnu svih 40 minuta. To će nam pomoći da pobedimo“.

Svoju igru reprezentativac Senegala nije hteo previše da ističe u prvi plan, ali mu je drago što je uspeo da postavi temelje dobre Zvezdine igre i pokaže koliko ume.
„Samo sam pratio tok utakmice, gledao kako se stvari razvijaju. Istina, mogao sam da budem još agresivniji, ali na kraju su moji saigrači napravili mnogo toga dobrog i rešili nekoliko velikih situacija. Cedevita je takođe promenila odbranu, možda su se malo više fokusirali na mene, a to je otvorilo prostor za neke druge da iskoče. Mnogo mi je drago što smo uspeli da ostvarimo tako važnu pobedu. Znate, nikada nikada nije lako kada imate toliko vođstvo, tako rano. Ali, mi smo bili spremni za sve ono što nas je sačekalo do kraja utakmice“.

Nešto slično Perperoglu je uradio u nastavku utakmice sa nekoliko velikih šuteva, čime je lagano krckao Cedevitin duh.
„Trudim se da pomognem ekipi kad i koliko god mogu. Vidite, imamo ozbiljnu dubinu rostera, momaka koji na svakoj utakmici mogu da iskoče i naprave nešto veliko. Nama je svima stalo da klub ostvari sve zacrtane ciljeve tokom sezone. Tome se nadamo“.

Baš kao i posle četvrtfinala, Crvena zvezda ima nepunih 24 časa da se odmori i pripremi za finale i dvoboj za prvi pehar u sezoni...
„Budućnost ima dobar tim i ja očekujem odličnu utakmicu. Takođe, očekujem veliku podršku publike, a meč protiv Budućnosti vidimo kao veliki test. Ključ je - jaka, čvrsta odbrana“, napominje Faje, dok Perperoglu ističe:
„Budućnost je evroligaški tim. Bitno je samo da počnemo kao što smo ušli u meč sa Cedevitom, pa ćemo da vidimo ko je bolji i ko će pobediti“.

Foto: Star Sport


tagovi

Mohamed FajeStratos Perperoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara