"Navijači Hrvatske"
"Navijači Hrvatske"

Stigla kazna, Hrvatska da plati 100.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.06.16. | 18:16

Iako su iz HNS-a javili kako će se sve znati u utorak, disciplinska komisija UEFA-e danas je odlučila o ishodu prekida utakmice protiv Češke

Navijači Hrvatske"Disciplinska komisija otvorila je postupak posle susreta drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj, u kom su Vatreni remizirali s Češkom rezultatom 2:2. Postupak je otvoren zbog navijačke upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima te rasističkog ponašanja. U ponedeljak je u Parizu Disciplinska komisija odlučila da će Hrvatski fudbalski savez biti kažnjen iznosom od 100.000 evra", kaže saopštenje saveza te zemlje.

Takođe, određenim navijačima (koje je HNS označio kao huligane) će biti zabranjeno da kupuju karte do kraja šampionata.

Izabrane vesti

Ranije je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović izjavio da će odluka biti poznata u utorak, ali je UEFA malo požurila. Podsetimo, u 87. minutu  hrvatski huligani su bacanjem baklji i topovskih udara na teren prekinuli utakmicu na nekoliko minuta.

Iz HNS-a su uoči objave kazne poručili kako smatraju da Vatreni neće biti izbačeni s Evropskog prvenstva, ali kako ih očekuje najteža kazna u istoriji i opomena da će se oprostiti od turnira u slučaju ponavljanja takvih scena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezenetacija HrvatskeHrvatskaEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara