"Tako velik, a tako neiskusan?"
"Tako velik, a tako neiskusan?"

Sudar titana, Perez oštro po Junajtedu: Neiskusni su, nestručni, osam sati im je trebalo da završe papire?

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.09.15. | 10:58

"Bitno im je samo da izgledaju dobro“, grmi prvi čovek Reala posle propalog transfera Davida De Hee

Tako velik, a tako neiskusan?Retko se to dešava madridskom Realu. Kada Kraljevski klub nekog poželi obično to i dobije. Ali David De Hea je bio izuzezak. I dok će navijači u Mančesteru sigurno biti zadovoljni što je Junajted pokazao da može da se odupre milionskim ponudama bez sumnje najvećeg kluba na svetu u Madridu imaju sasvim drugačiji pogled na celu situaciju. Florentino Perez je ljut.
"Dešavalo im se to i ranije. Prošle sezone kada je Fabio Koentrao trebalo da pređe kod njih. Pa kada su kupovali Andera Ereru. To je nov tim ljudi. Nedostaje im iskustvo. Pomislio bi čovek da su nešto naučili, ali...", počeo je Perez u intervjuu za Kedenu Ser.

Uskoro su stvari počele da dobijaju nešto oštriji ton.
"I ranije nam se dešavalo da ne uspemo da dovedemo igrača. Recimo Frenka Riberija ili Patrija Vijeiru. Ali ono što nas je ovaj out iznenadilo je da neko želi da pregovori počnu samo 12 sati pre kraja prelaznog roka. To je neiskustvo tih novih ljudi. Dok su tu bili Piter Kenjon, Dejvid Gil i ser Aleks Ferguson imali smo odličnu saradnju. I dalje smo u dobrim odnosima, ali ovaj put nismo mogli da dovedemo igrača jer Mančester junajted nije želeo da ga proda što je silno razočaralo De Heu, jer je bio vrlo uzbuđen zbog dolaska u Real", nastavio je prvi čovek Reala.

Izabrane vesti

Ed Vudvord

Ono što ga je posebno šokiralo je to što je Mančester junajted - barem tako Perez smatra - radio mimo svojih interesa. I mimo ustaljenie poslovne logije.
"Mančester je znao da igrač neće da obnovi ugovor sa njima. Nije dakle u pitanju bio sportski faktor, jednostavno igrač je rekao da želi da se vrati kod kuće u Španiju. U ponedeljak u 13.30 na stolu su imali sve papire, ali im je trebalo osam sati da ih vrate. Ne verujem da je tu u pitanju neka loša namera. Pretpostaviću da su imali mnogo posla, a malo vremena. Ne krivim nikoga, ali ne mogu da razumem da ti treba osam sati za papirologiju ni to što si uopšte insistirao na tome da pregovori počnu 12 sati pre kraja prelaznog roka. U Fifine kancelarije su ušli tačno u ponoć. Mi smo došli u 00.02 tako da je sve propalo. Sve što su oni nudili je u stvari bilo u svrsi toga da oni izgledaju dobro u novinama. To su ljudi koji nisu eksperti u svetu fudbala", zahuktao se Perez.David De Hea

A da Ed Vudvord baš i nije najveći čarobnjak na fudbalskom tržištu pokazuju i Junajtedovi neuspesi ovog leta. Pedro je otišao u Čelsi, Nikolas Otamendi u Mančester Siti.
"Neikustvo", tvrdi Florentino Perez, koji uverava i da na Santjago Bernabeu nije stigla ponuda Junajteda od 100.000.000 evra za Gereta Bejla - o njoj su ostrvski mediji spekulisali celog leta - ali da zna za Mančesterovo interesovanje za Velšanina, ali i Karima Benzemu i Rafaela Varana.

Odlazak Serhija Ramosa iz Madrida, kaže Perez, nije bio opcija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraPremijer ligaprelazni rok 2015Florentino PerezEvropaEngleskaEd VudvordDavid De Hea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara