Tajna hotelske sobe u Antaliji: Nikolić i Pantić obasjali Parnom valjku put u polufinale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.19. | 17:22

Ubedljiv trijumf Partizana u Kruševcu - 4:0

Put Parnog valjka u polufinale Kupa Srbije nacrtan je u – Antaliji. Bili su Nemanja Nikolić i Danilo Pantić cimeri u hotelu „Suenjo“, dve sedmice drugovali, častili se pridevima „ti si majstor fudbala“, a uz sve manjkavosti, tako malo im je ponekad potrebno da pokažu koliko mogu. Bolji trenutak da demonstriraju deo talenta nisu mogli da izaberu, jer su na, za Partizan tradicionalno teškom gostovanju u Kruševcu, zasvetlucali i u mračnim danima obasjali mu stazu ka završnici takmičenja u kome brani trofej - 4:0 (2:0).

Nikolić je, sve dok nije zamenjen zbog kršenja discipline, bio ponajbolji pojedinac na terenu, sam na leđima nosio pola sata uspavani tim crno-belih, pravio pometnju u odbrani Čarapana, da bi u poslednjem kontaktu sa loptom na ringišpil poslao trojicu defanzivca i omogućio Goranu Zakariću laganu egzakuciju za inicijalno vođstvo. Njegov cimer i jedna od najboljih prijatelja u sadašnjem sastavu crno-belih, Danilo Pantić se postarao se da koliko-toliko, ulepša Grobarima popodne u Lazarevom gradu, pošto je prelepim pogotkom iz slobodnog udarca, neposredno pred odlazak na pauzu, udvostručio prednost favorita i praktično „zaključao“ četvrtfinalni duel, koji su još ubedljivijim učinili Mark Valijente, prvencem u dresu kluba iz Humske i Rikardo Gomeš, 20. pogotkom u sezoni u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

NAPREDAK – PARTIZAN 0:4 (0:2)
/Zakarić 31, Pantić 45+2, Valijente 66, Rikardo 73/

Kruševac
Stadion: Mladost
Gledalaca: 3.000
Sudija: Zoran Široki
Žuti kartoni: Ostojić, Aksentijević (Napredak)

NAPREDAK (4-5-1): Ni. Petrović – Aksentijević (od 46. Stevanović), Marinković, Ostojić, Obradović – Jović, Ivanović (od 46. Eskić) – Endijae, Baha, Alivodić - Ilić (od 73. Rušević). 
PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Šehović, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Pantić (od 76. Smiljanić), Zakarić (od 82. Đerlek) – Nikolić (od 32. minuta Tošić), Rikardo. 

gallery

Više nego dovoljno da se uspešnom pokaže šok-terapija u vidu rokade na klupi posle odlaska Zorana Bate Mirkovića, taman da njegov privremeni naslednik Žarko Lazetić dobije model ponašanja za narednu prvenstvenu utakmicu sa Spartakom, a pogotovo je značajno za Partizan što su igrači nepuna 24 sata posle kritika predsednika Milorada Vučelića kako su „krivci“ pokazali da su ih te reči trgle, motivisale, jer bi u opštem metežu kakav vlada oko kluba bilo pretenciozno oceniti da su samo ovom jednom utakmicom „ispeglali“ sve mrlje iz dosadašnjeg toka sezone.

 

Partizanova pobeda je čista, nema joj se šta progovoriti, golovi su padali tačno na vreme, a mogla je da bude i ubedljivija da se u drugom poluvremenu Rikardo u jednoj situaciji nije spetljao, a malo posle njega i Zakarić neometan sa pet metara prebacio prečku. Pred oko 3.000 gledalaca, beogradski sastav je delovao uverljivije nego na prethodna dva ligaška meča, lakše je ulazio u šanse, čak četiri je iskoristio i tako ostvario najubedljviji trijumf na strani još od 24. septembra 2017, kad je na klupi bio još Miroslav Đukić.

Za razliku od crno-belih, koji su pokazali da mogu brzo da se regenerišu, Napredak je i u šestom prolećnom meču ostao bez pobede. Ruku na srce, imao je najteži zadatak dosad, u goste mu je došao trostruki uzastopni osvajač Kupa, pokušao je na prepad tim iz Kruševca preko Aksentijevića, Obradovića i Alivodića da „gađa“ bokove Partizana i na kraju – ništa nije dobio.

Nekoliko dobrih poteza, pretnji i jedan zbog ofsajda opravdano poništen gol malo je bilo da se suprotstavi favoritu. Posebno bez glavnokomandujućeg Milorada Kosanovića koga je sudija Zoran Široki isključio po okončanju prvog dela.

KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Spartak - Mladost 1:2 (1:0)
/Šormaz 44 – Bojović 61, Pejović 80/

Napredak - Partizan  0:4 (0:2)
/Zakarić 31, Pantić 45, Valijente 66, Rikardo 72/

17.00: (1,27) Radnički (5,00) Vojvodina (10,5)

18.00: (1,10) Crvena zvezda (9,00) Radnik (16,00)

FOTO: Star sport


tagovi

Goran ZakarićDanilo PantićKup SrbijeNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara