"Provokacija za navijače Fluminensea"
"Provokacija za navijače Fluminensea"

Urnebesna tragedija za kraj Brazileira: Neredi, suze Freda i Sedorfa, majstorija Ronaldinja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.13. | 09:00

Fluminense postao prvi šampion koji je izgubio prvoligaški status, ispao i Vasko

Provokacija za navijače FluminenseaKruzeiro je odavno rivalima oduzeo pravo da se nadaju tituli šampiona Brazila, pa je poslednje kolo u tamošnjem fudbalskom prvenstvu na površinu izbacilo borbu za opstanak. I desilo se nezamislivo. Status prvoligaša izgubili su četvorostruki prvaci iz Vasko da Game i dojučerašnji vladari Brazila iz Fluminensea, koji je ušao u istoriju kao prvi aktuelni prvak koji je ispao iz elite.

Fluminense, koji je šampion bio i 2010. godine, uradio je svoj deo posla i savladao Baiju sa 2:1, ali mu naruku nije išao rezultat utakmice u Sao Paulu gde je istoimeni tim bodove prepustio Koritibi, pa se ovaj drugi tim spasao putovanja u niži rang.

Izabrane vesti

Slavnom timu iz Rija pak nije bilo pomoći, pa bi u drugoj ligi Brazila dogodine mogli da vidimo i čuvenog golgetera lionskog Olimpika Freda, inače kapitena Fluminensea, koji je kraj utakmice dočekao sa suzama u očima.

Društvo bi mogao da mu pravi nekadašnji saigrač iz dana u Francuskoj Žuninjo Pernambukano, pošto će i njegov Vasko morati da napusti elitu zbog poraza od Atletiko Paranensea u kojem je, iako je rezultat u tako značajnom meču bio 5:1, ostao u drugom planu zbog velikih nereda na tribinama.

Četvorica navijača su zaršila u bolnici, jedan sa teškom povredom glave, ali doktori kažu da njihovi životi nisu ugroženi. Meč je bio zaustavljen na sat vremena, tuča huligana je prekinuta tek kada je na teren sleteo policijski helikopter (utakmicu je inače obezbeđivalo privatno obezbeđenje), ali se kasnije igra nastavila kao da se ništa nije desilo.

Vasku, doduše, nije prvi put da se nađe među drugoligašima sa kojima se družio i 2009. Prošle sezone tamo je igrao i Palmeiras, 2008. i slavni Korintijans, a 2014. tu "privilegiju" imače Fluminense i Vasko.

Fluminense tek drugi put u slavnoj istoriji kluba. Prvi put kada mu se to desilo stigao je i do treće lige (1999. godine), ali se ekspresno vratio u elitu zbog promene sistema takmičenja.

Da se vratimo na Vasko, tačnije na Atletiko Paranense, kojem je pobeda donela i mesto u Kopa Libertadores u kojem će se sledeće godine takmičiti i Gremio i, naravno, šampion Kruzeiro.

Njima uz rame mogao bi da se nađe i četvrtoplasirani Botafogo Klarensa Sedorfa, ali samo pod uslovom da Ponte Preta u sredu ne savlada argentinski Lanus i osvoji trofej u Kopa Sudamerikani (u prvom meču bilo je 1:1, a revanš će se igrati u Buenos Ajresu).

Sedorf je bio vidno zadovoljan što su i pokazale suze radosnice u njegovim očima.

Osmeh i na licu još jednog svetskog asa kakav sigurno jeste Ronaldinjo Gaučo, kojem očigledno prija mir koji donosi zlatna sredina u Brazileiru. Dva gola u remiju sa Vitorijom za 2:2. Ovaj prvi tek da podseti kakav je majstor, iako je igrao prvi put posle nekoliko nedelja pauze zbog povrede.

A sada put na Svetsko klupsko prvenstvo u Maroku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BrazilFluminenseFredJužna AmerikaKruzeiromeđunarodni fudbalRonaldinjoVasko de Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara