"Frimpong, Milojević i Rikardinjo"
"Frimpong, Milojević i Rikardinjo"

Uža specijalnost Vladana Milojevića - vraćanje izgubljenih samopouzdanja

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.09.17. | 09:49

Strateg crveno-belih još jednom pokazao da poseduje izuzetan osećaj za vraćanje igrača u pravi kolosek

Frimpong, Milojević i Rikardinjo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je pored taktičke discipline i sistema igre uspeo da uspostavi još jednu važnu, često i presudnu stavku, u funkcionisanju jednog tima, a to je poverenje unutar svlačionice. U svakoj drugoj situaciji brazilski vezista Rikardinjo bi bio precrtan, ne samo u Crvenoj zvezdi, već i u drugim evropskim klubovima, jer veliki kolektivi koji zahtevaju ekspresne rezultate, ne trpe ni jedan loš dan, a kamoli duži period slabih igara. Odmah u rotaciju ulazi drugi igrač, a ovaj prethodni, bez obzira kako se zvao, ostaje u senci, često i večitoj. Ipak, to očigledno nije praksa i kod stratega srpskog vicešampiona.

Izabrane vesti

Milojević je na vreme sklonio Brazilca iz tima, nije dozvolio da ga u potpunosti slome najvažnije utakmice u sezoni i progutaju zvižduci sa tribina od publike koja ne trpi ni prosečnost, a kamoli potpunu inferiornost jednog pojedinca. Potom je osetio pravi trenutak da ga ponovo uvrsti u tim i ovaj  mu je za to vratio evrogolom.

Rikardinjo: Milojević rekao - od tebe očekujem golove

Slično je trener crveno-belih uspeo nedavno i sa Abrahamom Frimpongom, kojeg su iz tima na mesec i po dana u potpunosti izbacile loše partije protiv Florijane. Predviđalo se da bi to mogao da bude kraj štopera iz Gane u crveno-belom dresu, jer su ispred njega mesto u timu imali Le Talek, Savić i Babić, ali je Milojević ponovo izabrao pravi trenutak da ga vrati u tim. Zaigrao je protiv Bačke i postigao prvenac u dresu srpskog vicešampiona, dok je devet dana kasnije bio Milojevićeva kocka u revanšu protiv Krasnoda i još jedan - džekpot!

Rikardinjo posle gola u Ivanjici

Rikardinjo je negativne komentare i zvižduke Zvezdine zahtevne publike apsolutno zaslužio. Od igrača koji je došao kao jedno od najzvučnijih pojačanja, sa ozbiljnim finansijskim primanjima za ovdašnjem uslove, očekivalo se da „pojede loptu“ na Marakani, ali se ništa od tih njegovih igara iz Šerifa i najavljenih majstorija nije videlo. Sa druge strane Milojević je konstantno govorio da se radi o igraču sjajnih igračkih i ljudskih kvaliteta i da je samo pitanje kada će nadoći.
„To su moji igrači, gledam ih kao svoju decu, uvek će imati moju podršku. Rikardinjo ima kvalitet, treba biti strpljiv, a ja sam strpljiv. Veliki je profesionalac, timski igrač, lepo vaspitan. Biću strpljiv prema svima njima, optimista sam što se toga tiče“, rekao je Milojević pred utakmicu sa Javorom, a već sutradan Rikardinja promovisao u startera utakmice na stadionu kraj Moravice.

Brazilac ne samo da je postigao sjajan gol, već je u odsustvu Gelora Kange pokazao da može da bude adekvatno rešenje u centralnom delu veznog reda crveno-belih. U pitanju je igrač koji je u stanju da poveže dve linije tima, ali i da razornim projektilom slomi otpor rivala. Rikardinjo je prvobitno planiran kao rešenje na levom krilu, a njegove loše partije i izostanak iz tima u potpunosti je iskoristio Nemanja Radonjić, koji se brzo izborio za mesto startera, ali i Luka Adžić kao druga opcija za to mesto u timu. Rikardinjova uloga u Ivanjici definitivno je donela još jedno vredno pojačanje u rotaciji ekipe Vladana Milojevića koja je i zvanično ušla u nemilosrdni ritam utakmica koji će trajati sve do sredine decembra.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladan MilojevićSuperligaSrbijaFK Crvena zvezdaAbraham Frimpong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara