"Detalj sa jednog od prethodnih derbija"
"Detalj sa jednog od prethodnih derbija"

Vreme je za jedan od najvećih derbija na svetu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.18. | 11:10

Zamalek s novim trenerom dočekuje Al Ahli koji se bori za titulu

Detalj sa jednog od prethodnih derbija

Jedan od najvećih derbija na svetu, sudar titana i rivalitet star više od 50 godina: Zamalek - Al Ahli!

Izabrane vesti

Popularni Derbi Kaira donosio je sa sobom velike probleme, masovne tuče i stotine mrtvih‚ pa su nadležni organi prinuđeni da pored policijskih snaga upregnu i vojsku kako bi sprečili sukobe na području glavnog grada.

Al Ahli je u poslednje vreme preuzeo primat od ljutog rivala, koji ove sezone nikako ne uspeva da pronađe pravu formu i, kako stvari stoje, ponovo će ostati bez titule. Pred najveću utakmicu na Crnom kontinentu Zamalek je postavio Ehaba Galala na mesto trenera, uprkos tome što su iz tabora ENPPI-ja kategorički tvrdili da od toga neće biti ništa. Upražnjenu poziciju Galal je nasledio od Nebojše Jovanovića, kome je neuspeh protiv El Džaiša minulog vikenda došao glave.
"Velika mi je čast da vodim Zamalek. Želim da zahvalim predsedniku Mortadi Mansuru na ukazanom poverenju. Odgovoran sam za meč protiv Al Ahlija i nadam se da ćemo navijače učiniti ponosnim", rekao je Galal prilikom promocije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:00 3933 EGI 1 Zamalek - Al Ahly Cairo ug 0-2 1,53

Da se na Internacionalnom stadionu neuspeh ne prašta, svedoči i podatak da je Galal 23. trener Belih vitezova otkako je Mortada preuzeo klub 2014. godine! Novom kormilaru će nesumnjivo biti potrebno vreme da povrati samopouzdanje novim učenicima, a teško da je Al Ahli ekipa protiv koje Mohamed Ašraf i drugovi mogu da se nadaju izlasku iz dubioze.

Takođe, Zamalek danas igra i protiv tradicije, budući da nije dobio Al Ahli u ligaškoj utakmici više od deset godina, odnosno od maja 2007. Derbi Kaira je, bar kada je reč o prvenstvenim okršajima, manje-više predvidiv.

Pobede Al Ahlija kao učestala pojava, oštri startovi i bespoštedna borba sa malim brojem golova. Na 12 minulih utakmica samo je dva puta probijena granica od dva gola, pa treba razmišljati u tom pravcu...

MOZZART KVOTE
(4,00) Zamalek (3,25) Al Ahli (1,95)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zamaleksportsko klađenjemeđunarodni fudbalEgipatAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara