Za titulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.06.18. | 13:33

Šampanjac se uveliko hladi, a u redovima branioca titule već je postavljen cilj - da se serija završi večeras

Finalna serija Superlige Srbije nije jednostrana, kako je deo javnosti najavljivao, ali bi mogla da bude završena večeras ukoliko Crvena zvezda bude trijumfoovala u okršaju s FMP-om iz Žeeznika (TV Arena sport, 19.00).

Šampanjac se uveliko hladi, a u redovima branioca titule već je postavljen cilj - serija mora se završi večeras. Ne zato što je tako neko odredio, već zato što bi crveno-beli želeli da šampionsku žurku započnu pred punim tribinama dvorane Aleksandar Nikolić, a da se kasnije nastavi pokraj klupskih prostorija na Malom Kalemegdanu. 

Izabrane vesti

Uprkos tome što Crvena zvezda ima dva trijumfa prednosti, trener Milenko Topić bio je kritički nastrojen prema svojim izabranicima, baš kao što je Alen Omić još posle velike drame u prvoj utakmici otvoreno poručio saigračima da ne smeju više da dozvole da im protivnik ima napad za pobedu i da timski odigraju klimavu utakmicu. Druga utakmica kvalitetom nije bila ništa bolja, ali je Crvena zvezda odradila veliki posao na mišiće i iskustvo i tim koji je igrao najlepšu košarku u dosadašnjem delu Superlige dovela na ivicu gubitka velike bitke. 
"FMP je odlična ekipa i zaslužila je da bude u finalu, namučila nas je u oba meča do sada. U trećem očekujem da odigramo najbolje što možemo i osvojimo titulu", kaže Dejan Davidovac, svestan da je u subotu u Železniku bilo novih elemenata za analizu i da će biti dosta prostora za napredak.
"Nije bilo dovoljno koncentracije. Ova sezona je dugačka i teška, ostavila je traga na nama i nije lako boriti se da održiš koncentraciju, da ne pričaš sa sudijama, protivnicima. Pričali smo o tome pre plej-ofa, da bi trebalo da budemo fokusirani na svoju igru, da budemo tim, ali mi to očito nismo. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, za razliku od prve utakmice. Naravno, za to je zaslužan i protivnik koji je odigrao dobar meč".

FMP večeras nema šta da izgubi i baš kao što je Omić u svom podužem izlaganju najavio - boriće se do poslednjeg atoma snage za pobedu. Želja trenera Vladimira Jovanovića je da se ponovi isti pristup kao u uvodne dve utakmice, ali sa drugačijim ishodom.  Doduše, pitanje je koliko će Panteri moći bez svog najboljeg igrača Nenadića, koji je u finišu prošlog susreta povredio skočni zglob.
"Oba meča smo izgubili na jednu loptu što je dokaz da smo ove sezone dobro radili. Šansa postoji dok se igra, ona je manja nego na početku serije, ali mi igramo protiv najboljeg našeg tima. Sada je važno, s obzirom u kakvoj smo situaciji i da se ne obrukamo posle dva dobra izdanja. Pitanje je i koliko će Nenadić moći da pomogne, drugi meč je odigrao pod sedativima. Ali mi smo već postigli uspeh i ja mogu da čestitam momcima na sezoni", rekao je Jovanović.

Crveno-beli bi večerašnjom pobedom stigli do četvrte uzastopne titule šampiona Srbije. 

SUPERLIGA - FINALE

19.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) FMP Železnik (10,0)

Foto: Star Sport


tagovi

Milenko TopićDžejms Feldin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara