Milenko Topić
Milenko Topić

Topić: Nismo tim, ne mogu da shvatim da šampionski pehar nije dovoljan motiv

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.06.18. | 23:43

Trener Crvene zvezde kritikuje posle druge pobede nad FMP-om

Rezultat je tu, ali igra nije, pa šef stručnog štaba Crvene zvezde Milenko Topić kritički komentariše drugi meč finalne serije košarkaške Superlige u kome je njegov tim savladao FMP sa 68:62.
"U drugoj utakmici smo odigrali nešto agresivnije nego u prvoj, ali opet po meni bez dovoljno koncentracije. Ova sezona, koliko je dugačka i teška bila, ostavila je traga na nama i teško je više boriti se sa tim da održimo koncentraciju, da ne pričamo sa sudijama, sa protivnicima... Pričali smo o tome pre plej-ofa, da bi trebalo da budemo fokusirani na svoju igru, da budemo tim, ali očito mi to nismo”, počeo je Topić izlaganje posle utakmice.

Potom nešto detaljnije.
Opet smo izgubili skok, što smo apostrofirali posle prve utakmice kao značajno. Imali smo puno izgubljenih lopti za razliku od prve utakmice. Danas ih je bilo 15, a u prvoj četvrtini čak pet ili šest. Naravno, za to je zaslužan i protivnik koji je igrao dobru utakmicu. Gubili smo deset poena posle prve četvrtine, pa smo stigli, vratili se, tražili pravu petorku... Opet ponavljam, neshvatljivo je da ekipa koja ima samo četiri spoljna igrača bude agresivnija od nas, koji imamo više igrača na spoljnim pozicijama u rotaciji”.

Izabrane vesti

Za neke elemente u igri opravdanje može da pronađe. Za neke druge – nimalo.
Ne mogu da razumem jer se igra za titulu. Ne mogu da shvatim da titula i šampionski pehar ne mogu da budu dovoljni motiv da se igra sa više žara i sa manje praznih minuta”.

Ipak…
Bilo je želje, više nego u prvoj utakmici, više agresivnosti, ali te situacije nam se dešavaju i protiv mnogo slabijih ekipa, da povedemo 20, pa da se vrati rezultat na osam razlike. To pokušavamo da eliminišemo, da imamo nit, da nam period dobre igre traje što duže i da smanjimo oscilacije. Ali, čim krenu izmene, odmaranje nekih igrača, tako rezultat počinje da pada”.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milenko Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara