""
""

Zdovc: Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam video

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.17. | 15:55

“Razmišljamo o napadu, a kada je tako igraš se vatrom”

Cedevita u sklopu 5. kola ABA lige u Domu sportova dočekuje Crvenu zvezdu. Zagrepčani su u sredu igrali u Istanbulu protiv Darušafake i tamo su u napetoj završnici propustili da dođu do pobede.

Cedevita je u rezultatskoj krizi. Od poslednjih pet utakmica izgubila je četiri, a ta jedna pobeda bila je u hrvatskoj ligi.

Izabrane vesti

Jure Zdovc, trener Cedevite, ima dosta zamerki na igru svog tima.
"To je sport, ali definitivno nismo pravi u smislu da smo počeli da igramo jednu košarku koja nije meni pisana na koži. Razmišljamo o napadu i kad igraš tako onda se igraš vatrom. Možeš dobiti jedan ili dva razlike ili možeš izgubiti. Sve utakmice koje smo dosad dobili, dobili smo s dobrom obranom. Znači, primili smo oko 70 poena ili manje. I od toga sam počeo današnji sastanak. Mi se moramo vratiti osnovama. Istina je da smo u međuvremenu dobili puno igrača pa smo malo zapostavili obranu, koja mi je prioritet. Sigurno da bi bilo lakše da smo od ta četiri poraza dobili dve utakmice. Ovako više nemamo bonus i definitivno nas u nedelju čeka šansa da pokažemo kvalitet i da odigramo dobru utakmicu. Pre svega moramo da pobedimo”, rekao je Zdovc.

Davidovac umesto Kešelja protiv Cedevite i Himkija

A onda dao zanimljiv osvrt na kvalitet crveno-belih.
Ja sam pozitivan. Moramo biti pozitivni i iz tih utakmica izvući pozitivne stvari. Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam video. Sve utakmice koje smo igrali, nijedna ekipa nije nešto posebno, ni Darušafaka, ni Torino, ali nismo ni mi. Samo od nas zavisi da iskočimo i da bi to uradili moramo dobro raditi, moramo se vratiti obrani i moramo se malo žrtvovati za ekipu. Još nismo ekipa, još je tu dosta egoizma, individualnih akcija i to je možda i ta razlika zašto smo te utakmice izgubili”.

Cilj je jasan.
Cedevita mora sve pobeđivati. Nikoga ne interesuje ko je kad došao i ko je povređen. Mi znamo tu odgovornost, posebno ja kao trener i normalno da ću uraditi sve da dobijemo".

MOZZART KVOTE 
(2,10) Cedevita (14,00) Crvena zvezda (1,85)

Roko Leni Ukić, igrač Cedevite, očekuje da meč protiv Zvezde bude praznik košarke.
"Nema se tu šta mnogo reći. Zvezda je evroligaš po svim karakteristikama. Biće prava poslastica za sve. Pozivamo ljude da dođu u što većem broju i nadamo se prazniku košarke. Sad nismo u najboljem ritmu. Međutim, to treba da nam bude motiv više da što bolje odigramo i da uđemo u pozitivan ritam. Duga je sezona. Moramo što pre da uđemo u pravi ritam. Zvezda možda nije idealan protivnik u smislu kvaliteta, ali je sigurno super prilika da se da sve što se ima i da se pokuša doći do pobede“, kaže Ukić.

(FOTO: Cibona, Željko Baksaj)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaHrvatskaJadranska ligaJure ZdovcSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara