"Neće biti nimalo zadovoljan - Đordi Bertomeu"
"Neće biti nimalo zadovoljan - Đordi Bertomeu"

Zemljotres na Pirinejima: Sud poništio ugovor ACB lige i Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 08:30

Sve zarad nesmetanog učešća reprezentacije Španije na Olimpijskim igrama u Riju

Neće biti nimalo zadovoljan - Đordi Bertomeu

Šok i neverica na Pirinejskom poluostrvu! Sportski sud u Španiji odlučio je da poništi ugovor koji je 4. aprila potpisan između administracije španske ACB lige i Evrolige po kojem najbolji klubovi naredne tri sezone igraju dva najjača klupska takmičenja na kontinentu! I to sve zarad nesmetanog učešća reprezentacije Španije na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju.

Izabrane vesti

Ovu ekskluzivnu informaciju doneo je u kasnim večerenjim časovima katalonski Mundo Deportivo, inače vrlo dobro upoznat u kompletna dešavanja u Evroligi, pošto je sedište upravo u Barseloni. 

Sportski sud je u obrazloženju naveo da nije saglasan sa činjenicom da su klubovi spremni da izbegnu rangiranje kroz domaći šampionat i nesmetano učestvuju u Evroligi i Evrokupu, bez obzira na krajnji plasman. Ovim postupcima trebalo bi da budu zadovoljeni apetiti evropskog ogranka Fibe kako bi se konačno ukinula suspenzija Crvenoj furiji za Olimpijske igre, a zatim i Evrobasket naredne godine. 

ACB je već izdao saopštenje za javnost u kojoj je iskritikovao rad Sportskog suda i važeći potez nazvano „nepotrebnim“.
„Za sve klubove postoji pravo slobode izbora, bez obzira na rad nacionalnih selekcija. Fiba se nijednog trenutka nije udostojila da objasni razloge nepotrebne sankcije koja je sprovedena na naš nacionalni tim. ACB se od početka ovog haosa koji je izazvala Fiba trudila da sarađuje sa svima i tako izbegne kazne“, stoji u delu saopštenja.

Ono što je zasad neizvesno jeste sudbina Reala, Barselone i Laboral Kuće – klubova koji su po slovu potpisanog ugovora imali pravo takmičenja u Evroligi naredne četiri sezone. Takođe, još tri ekipe trebalo je da budu učesnici Evrokupa. Takođe, ostaje da se vidi da li će ovakva odluka Sportskog suda imati uticaja na konačni rasplet u ostalim Savezima koji su zahvaćeni suspenzijom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FIBA EvropaEvroligaENDESA ligaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara