"Nikolas Otamendi"
"Nikolas Otamendi"

Žorž Mendeš vodi Otamendija u Madrid i postavlja novi rekord Porta

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.06.13. | 20:28

Ukoliko se ovaj transfer ostvari, Porto će oboriti rekord po zaradi u jednom prelaznom roku koji je na snazi od leta 2004. godine, kada su zaradili preko 76 miliona evra prodajom, pre svih, Deka, Rikarda Karvalja i Paula Fereire

Nikolas OtamendiČuveni portugalski fudbalski agent Žorž Mendeš nalazi se u Madridu, gde pregovara sa Atletikom u vezi prodaje argentinskog defanzivca Nikolasa Otamendija. Cena prava sitnica – 15 miliona evra. Ukoliko se ovaj transfer ostvari, Porto će oboriti rekord po zaradi u jednom prelaznom roku koji je na snazi od leta 2004. godine, kada su zaradili preko 76 miliona evra prodajom, pre svih, Deka, Rikarda Karvalja i Paula Fereire.

Najzaslužniji za to biće čovek koji je trenutno najveća ajkula evropskog fudbalskog tržišta. Žorž Mendeš je Portu doneo 70 miliona evra, a sebi masnu proviziju kada je završio dogovor sa Monakom u vezi sa prelaskom Žoaa Mutinja i Džejmsa Rodrigeza.  Koliko je ovaj agent bitan igrač pokazuje činjenica da je učestvovao i u do sada najskupljem transferu leta, kada je  Radamel Falkao stigao u Kneževinu za 60 miliona evra. 

Izabrane vesti

Nikolas Otamendi je u Porto došao 2010. godine iz Velez Sarsfilda. Za Zmajeve je odigrao 64 utakmice i postigao čak šest golova.

Sve vesti iz prelaznog roka možete pratiti na našem specijalu posvećenom letnjem prelaznom roku 2013.

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridEvropaNikolas OtamendiPortoPrimeraŠpanijaTransferi 2013Žorž Mendeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara