Olga Danilović (Reuters)
Olga Danilović (Reuters)

Olga Danilović: Mnogo sam patila, osećala bol tokom svih šest mečeva

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.06.24. | 14:48

Najbolja srpska teniserka iskreno i emotivno nakon ispadanja u osmini finala Rolan Garosa

Rezultat sezone na grend slemovima napravila je Olga Danilović plasmanom u osminu finala Rolan Garosa, ali do najboljih osam nije mogla. Jeste Srpkinja sjajno otvorila meč protiv prošlogodišnje šampionke Vimbldona Markete Vondrušove, povela sa 4:1, a onda izgubila sedam gemova zaredom što je nagovestilo kraj uspešne priče u Parizu.

Izabrane vesti

„U ovom momentu, prošlo je 35 minuta od kraja meča, možda ne vidim sve jasno. Tužna sam zbog meča, ali ne mogu da kažem da se nisam borila i da nisam dala sve od sebe. Danas nije bio moj dan. Ne mogu da kažem da me negativnost ovog meča preplavila…“, rekla je Danilovićeva pred srpskim novinarima na Rolan Garosu, pa nastavila o fizičkom stanju u kojem se nalazi od dolaska u Grad svetlosti, ali i o vremenskim (ne)prilikama: „Nisam baš najsvežija na ovom turniru, to se sigurno i videlo danas. Ovo vreme je stvarno strašno, ne zezam se... Prvih nekoliko dana smo se zezali, više nije ni smešno. Jun, a smrzavamo se, nisam ni ponela stvar, imam šortseve, idem na večeru kao eskim. Vreme nije pogodno za moju igru, lopta moja nema tu težinu kao kod sunce… Mogla je da pada kiša ceo dan, pa da se odmorim“.

Bili su dueli sa Danijel Kolins u drugoj, odnosno Donom Vekić puni emocija. Nije mnogo drugačije bilo ni u sudaru sa češkom teniserkom.

„Postojala je pozitivna nervozna. Koliko god pokušavaš da skreneš misli, činjenica je da je to osmina finala grend slema. Nisam se toliko osećala nervoznije nego protiv Done ili Kolins… Uslovi su bili potpuno drugačiji, podloga izuzetno spora. Naravno, moraš da se navikneš na šta god, lopta nigde ne ide, to me malo frustriralo. Imam neki plan u glavi, a šta god da radim, ta lopta nije ona moja: jeste otišla gde sam želela, ali ne sa snagom koju sam želela“.

Mogla je Olga do ranga karijere i mesta među 80. najbolji na svetu, ali i plasman među 16 joj je doneo veliki pomak na WTA listi. Projektovani novi rang biće joj 107. mesto što je 14 pozicija slabije u odnosu na lični rekord.

„Stalno se govori o iskoracima… Ja se trudim da igram najbolje što je moguće na svakom meču koji igram. Kontinuitet je uvek nedostajao u tim trenucima posle nekog velikog rezultata. Daj bože da moje telo sluša i da mi dozvoli da odigram. Svaki put kad je bilo nešto lepo, moje telo je mnogo patilo. I ovde me boli, ali odigrala sam šest mečeva. Nije strašno, ništa što me brine. Treba mi kontinuitet mečeva, rad je tu, ali mečevi su nedostajali. Koleno je OK. Čim čujem zdrava, kažem – da! Mnogo sam se namučila. Ne pričam o tome na sva zvona, ali imala sam mnogo teške periode, patila sam… Najgore je kada gledaš na TV-u kako igraju, a ja na ovoj ili onoj terapiji. Volela bih da imam kontinuitet igranja – neću reći da će onda sigurno nešto da bude, ali… Ovo je bio vrhunski turnir, ali idemo dalje. Volela bih da mi se rang poboljša, naravno“.

Olgini planovi za nastavk sezone još nisu utanačeni.

„Još ne znam, nisam razgovarala sa timom. Imali smo plan, ali možda dođe do promene zbog toga što sam daleko stigla ovde. Možda odigram još jedan turnir na šljaci, pa na Vimbldon, a možda odigram nešto na travi pre Vimbldona.“


tagovi

Olga DanilovićRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara