Žrtve projekta „Galaktikosi 3.0“ - šta će biti sa talentovanom šestorkom?

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.03.18. | 10:27

Realovi biseri na teškim mukama...

Florentino Perez je odavno sve smislio - ako uspe da slomi Nejmarovog oca, pridobio je najskupljeg fudbalera sveta! Pristanak Roberta Levandovskog već je dobio, a ako budu prodati Geret Bejl i Karim Benzema, verovatno će „pasti“ Mohamed Salah ili Eden Azar. U međuvremenu će se baciti velika pažnja na Alisona, čime bi se rešilo pitanje golmana bar za narednu deceniju.

I sve to u suštini izgleda kao dobar plan, ma koliko ambiciozan i nerealan bio, ali je Realov i tu ne treba ništa da čudi. Samo, niko se dosad nije zapitao - šta će biti sa žrtvama megalomanskog projekta Galaktikosi 3.0? Nisu to ni Geret Bejl, ni Karim Benzema, čak ni Isko koga mediji sve više dovode u vezu sa Mančester Sitijem. Već - Realovi biseri.

Izabrane vesti

Ašraf Hakimi, Teo Ernandez, Markos Ljorente, Dani Sebaljos, Borha Majoral i Hesus Valjeho. Njihova budućnost u Realu visi o koncu, tvrdi renomirani madridski dnevnik Marka. Tačnije, njihova pozicija u timu dovedena je u pitanje, jer bi Realovo poslovanje tokom leta moglo da ugrozi i ovako ograničenu minutažu. Jasno je da ne mogu još jednu godinu bez standardnih minuta, ne zbog njihovih daljih karijera, ali i njihovog talenta i projektovane budućnosti.

Svaka akcija ima svoju reakciju, a kako im Zinedin Zidan ni u ovoj sezoni nije dao potreban prostor za igru, nijednom na ruku ne bi išla još jedna sezona na klupi. Privremeni ili trajni rastanak - za svakog od njih bio bi idealno rešenje. Jer, klub navodno i dalje vidi njih u budućnosti.

Ašraf Hakimi je i prošlog leta bio predmet interesovanja brojnih klubova, ali je svojim zalaganjem na pripremama ubedio Zidana da je adekvatna zamena za Danija Karvahala. Ove sezone odigrao je 1.074 minuta na 14 utakmica, najviše zbog Karvahalovih problema sa srcem. Igrama talentovani Marokanac nije oduševio, a kada se Zidan opredelio za Nača umesto njega u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv PSŽ bilo je jasno da tu stvari ne štimaju. Bilo kako, on bi trebalo da igra Mundijal.

Prva godina Hesusa Valjeha je za zaborav - ispunjena povredama, zbog čega je odigrao svega 554 minuta kroz sedam utakmica, od čega samo tri ligaške. U debiju je zaradio crveni karton protiv Fuenlabrade, a njegovu minutažu ograničila je paklena konkurencija na štoperskim pozicijama sa Ramosom, Varanom i Načom. Igra redovno u rezervnom timu, ali ove sezone nije napravio značajniji korak napred. Već je bio na pozajmicama u Ajntrahtu i Saragosi.

Teo Ernandez je daleko najskuplji od svih momaka sa liste. Real je Atletiku platio čak 26.000.000 evra za potpis, ali u hijerarhiji ne zauzima mesto bitnijih igrača, iako je najčešće pozivan od ostalih mladih saboraca. Uzeo je učešće u 19 mečeva, kroz 1.288 minuta. I dalje je u godinama kada mu se formira igrački profil, a imao je onaj period iz Alavesa kada je stvarno bio odličan. I dalje se vodi debata da li ga treba zadržati za narednu sezonu ili je pozajmica rešenje. Na levom boku teško će se naigrati pored Marsela.

Najiskusniji, ali i jedan od onih koji nije postigao očekivano je Markos Ljorente. Konstanto je u Kazemirovoj senci, zbog čega nije dobio potreban kontinuitet kako bi igrao na prošlosezonskom nivou, kada je bio među otkrićima u timu. Ove ima svega 942 minuta u 17 mečeva, a počeo je četiri ligaška i šest u Kupu. U septembru je produžio ugovor do 2021. godine, ali od tada je nestao. Uprkos tome, klub i dalje veruje u njega, ali bi još jedna ovakva sezona „ubila“ njegovo samopouzdanje.

Najveća enigma je Dani Sebaljos. Najkorisniji igrač Evropskog prvenstva za mlade prošle godine i čovek koji je držao igru Betisa na svojim leđima nikako da se sastavi u Realu. U septembru je postigao dva gola protiv Alavesa, ali kako je vreme prolazilo - sve ga je manje bilo na terenu. Sveukupno - 715 minuta u čak 19 mečeva! U Primeri ga je bilo svega 27 minuta u poslednje tri utakmice. Zimus je hteo da se vrati u Betis kako bi probao da spasi sezonu, ali je ipak ostao. Gotovo je nemoguće videti ga sledeće godine u timu, iako je prošlog leta plaćen gotovo 17.000.000 evra.

Borha Majoral se u Real vratio letos posle pozajmice u Volfzburgu gde nije oduševio (21 utakmica - dva gola). Nije počeo mnogo utakmica, bio je praktično jedina prava zamena Karimu Benzemi i nema tako loš odnos golova po minutima - pet u 772 odigranih minuta, odnosno gol na svakih 154 minuta. Uglavnom je ulazio u završnicama mečeva, što samo govori da mu je potreban novi izlazak iz Reala da bi vratio samopouzdanje.

Leto je pred vratima, a budućnost neizvesna...

Foto: Action Images, Shutterstock


tagovi

Ašraf HakimiDani SebaljosHesus ValjehoMarkos LjorenteBorha MajoralTeo Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara