"Nejmar će u ponedeljak biti predstavljen na Nou Kampu"
"Nejmar će u ponedeljak biti predstavljen na Nou Kampu"

Prelazni rok nije ni počeo, a glavni transferi već završeni...

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.05.13. | 20:21

Na svetskoj fudbalskoj pijaci prve bombe pale su nedeljama pre zvaničnog početka transfer roka

Nejmar će u ponedeljak biti predstavljen na Nou KampuPametni rade tokom zime i proleća da bi se leti odmarali i gledali druge koji nisu bili vredni na vreme kako u panici traže pojačanja koja nisu ni temeljno proverena, a ni naročito jeftina. Šta je bolje, dovesti igrača 31. avgusta u pet do 12 ili treneru svoje ekipe na vreme obezbediti imena igrača sa kojima če obavljati letnje pripreme. Jasno je svima ali malom broju timova to i polazi za rukom.

Jedna od najvećih transfer saga ikada prelazak novog brazilskog majstora sa loptom, Nejmara, u Evropu je konačno završen i to sa manje buke nego što je očekivano, a i za manje novca. Barselona je Santosu uplatila 28 miliona evropskih novčanica, ali će ih ceo transfer izaći oko 50 miliona

Izabrane vesti

Gece je u Bajern prešao za 37 miliona evraKupovina koja je šokirala Evropu, Mario Gece u Bajernu iz Minhena, zavrila se bez dugog prenemaganja po medijima i dva meseca pre početka transfer roka, još u aprilu. Za 37 miliona evra mladi Nemac je iznenadio svet i mnogi bi rekli rešio borbu za titulu u njegovoj domovini u narednih par godina, ali i na sebe navukao gnev navijača Borusije iz Dortmunda.

Nils Petersen je prešao u Verder iz Bremena, klub za koji je igrao ove sezone kao pozamljeni igrač Bavaraca. Ekipa sa Vezera je ostala bez Grka Sokratisa Papastatopulosa koji je pojačao redove Milionera, to jest zamenio Felipea Santanu kao trećeg štopera ekipe sa Vestfalena. Čovek koji je bio heroj četvrtfinalne utakmice protiv Malage je prešao u Šalke 04.

Ljorente će u Juventus preći kao slobodan igračNa Čizmi je bilo vrelo kao i uvek, čak i zimi kada je Juventus objavio da će ih na leto pojačati snažni Fernando Ljorente koji će San Mames napustiti bez obeštećenja jer mu ističe ugovor. Najaktivniji je bio Inter koji je doveo Maura Ikardija iz Sampdorije za 13 miliona evra. Uz mladog Argentinca na Đuzepe Meacu će i doskorašnji igrač Napolija Ugo Kampanjaro, kao i povratnik u redove Neroazura Marko Andreoli. Lukas Bilja je napustio redove Anderlehta i prešao u rimski Lacio. Fiorentina je dovela ukrajinskog napadača Oleksandra Jakovenka koji je takođe bio igrač šampiona Belgije.

Milan je potpisao ugovor sa Kristijanom Zapatom, koji je prošlu sezonu proveo na San Siru kao pozamljeni igrač Viljareala. Udineze, koji je poznat kao klub sa odličnom skauting mrežom, je doveo brazilca Žadsona iz Botafoga, kao i dvojicu Hrvata, Frana Mlinara i Igora Bubnjića.

Osim dolaska novog heroja Kristal Palasa Vilfreda Zahe u Mančester junajted i prelaska Kolo Turea u Liverpul, najveći klubovi su mirovali sa dovođenjima igrača. Ali i uslovno rečeno manje ekipe u Premijer ligi imaju zavidni finansijski potencijal i mogu da privuku odlične igrače. Tako je Norič doveo Havijera Garida i Rikija Van Volvsvinkela. Fulam je bio najaktivniji ostrvski klub i pre početka leta doveo Dereka Boatenga i Fernanda Amoribijetu. Vest Hem je privoleo kapitena rumunske reprezentacije, Razvana Raca, na Apton Park nakon istekao njegovog ugovora sa Šahtjorom iz Donjecka.

Nova igračka prebogatog ruskog oligarha Dimitrija Ribovljeva-fudbalski klub Monako je doveo Džejmsa Rodrigeza, Žoaa Mutinja i Rikarda Karvalja, dok se svakog trena očekuje objavljivanje vesti da je Radamel Falkao novi igrač Kneževa.

Sulejmani nije dobio pravu šansu u AjaksuPortugalska Benfika je bila veoma vredna ovog proleća i od Lisabona napravila srpsku koloniju pošto je dovela čak četvoricu naših igrača-Filipa Đuričića, Miralema Sulejmanija, Uroša Matića i Stefana Mitrovića, a postoji ozbiljna šansa da redove Orlova pojača i Lazar Marković. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenBenfikaBorusija DortmundDerek BoatengHames RodrigezEngleskafelipe santanaFernando LjorenteFilip ĐuričićFjorentinaFrancuskaFulamInterItalijaJuventusKolo TureKristal PalasKristijan ZapataLacioLiga 1LiverpulLukas BiljiaMario GeceMarko AndreoliMauro IkardiMilanMiralem SulejmaniMonakoNejmarNemackaNils PetersenNorič SitiOleksandr JakovenkoPortugalPremijer ligaPrimeraRazvan RatRikardo KarvaljoRiki van VolvsvinkelSerija ASokratis PapastatopulosŠpanijaStefan MitrovićUdinezeUgo KampanjaroUroš MatićVerderVilfred ZahaŽoao Mutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara