Zvezda ima tri tima

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.09.18. | 12:47

Najteže će biti Vladanu Milojeviću, koji će morati dobro da balansira kako bi u svakom trenutku imao najboljih ili bolje reći najspremnijih 11 igrača pred svaku utakmicu u još jednoj prilično dugoj sezoni

Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka potrošila 3.200.000 evra za angažovanje Ričmonda Boaćija, Gorana Čaušića i Marka Marina. Dešavanja na stadionu Rajko Mitić bila su nalik onima iz Premijer lige, pošto su sva trojica igrača parafirala praktično u minut do 12. Od njih se očekuje da donesu dodatni kvalitet ekipi Vladana Milojevića, koji sada na raspolaganju ima praktično tri tima, jer se u konkurenciji nalazi čak 31 igrač.

Izabrane vesti

Utisak je da "gužve" nema samo u odbrani, gde se dobro znaju zagarantovana mesta i potencijalne rezerve. Na golmanskim mestima su Borjan, Popović i Supić, za poziciju desnog beka konkurišu Stojković i Gobeljić, dok su na levom beku tri opcije Rodić, Terzić i Hajdin. Na desnom centralnom štoperu je zagarantovano mesto kapitenu Vujadinu Savića, a kao potencijalna zamena je Rašid Sumaila. Sa suprotne strane su Miloš Degenek i Srđan Babić. Zapravo, Babić je prva alternativa za oba mesta, dok defanzivac iz Gane tek treba da dokaže da je dorastao ozbiljnoj konkurenciji.

Ispred odbrane zagarantovana mesta u timu imaju Branko Jovičić i Nenad Krstičić. Zamene za njihva mesta u timu su Dušan Jovančić, Nenad Milijaš i Goran Čaušić, a tu je i mladi Ivan Ilić. Crvena zvezda je godinama unazad kuburila sa pozicijom takozvane desetke, a u ovom trenutku tu ima čak trojica igrača. Mohamed El Fardu Ben je pokazao da mu to mesto iza najisturenijeg igrača možda i najviše odgovara, iako mu je primarna pozicija na desnom krilu. Lorenco Ebisilio je bio predviđen da bude starter, s obzriom na kvalitet i renome, ali je u ovom trenutku druga opcija, a treća Dejan Meleg, koji još uvek nije pronašao sebe u ovoj Miojevićevoj formaciji. Čaušić je bio velika želja Vladana Milojevića, koji ga je trenirao u šampionskoj generaciji omladinaca Crvene zvezde. Bivši igrač Arsenala iz Tule biće alternativa Nenadu Krstičiću, čijem stilu igre je najbliži. Strateg crveno-belih će sada sa njim, Krstičićem, Jovančićem i Jovičićem dobiti snažnu četvortku na sredini terena, a tu će po potrebi uskakati i Nenad Milijaš.

A šta tek reći za desno krilo. Tu bi prva opcija morao da bude Kafu, koji ekspresno mora da poradi na fizičkoj formi i uigravanju, jer prvi meč Lige šampiona sa Napolijem već 18. septembra. Spremni u svakom trenutku da preuzmu glavnu ulogu na desnom boku su Milić i Srnić, s tim što je Milić ovog leta često bio prinudna opcija za špica, ali dolaskom Boaćija za to verovatno više neće biti potrebe.

Veljko Simić je u Salcburgu igrao na desnom krilu, tako da je i on jedna od opcija za to mesto, ali bivši igrač Zemuna po potrebni može i na drugi bok, gde je ulazio umesto Nemanje Radonjića. Ipak, prva opcija za to mesto biće najzvučnije pojačanje ovog leta Marko Marin. Za ovo mesto konkuriše i bivši prvotimac Rozenborga Milan Jevtović, koji takođe ima problema sa uklapanjem u Milojevićev sistem, ali u stručnom štabu srpskog šampiona još uvek veruju u njegove kvalitete.

Pozicija centralnog napadača bila je deficitarna tokom čitavog leta. Nikola Stojiljković je odmah po dolasku doživeo neugodnu povredu, posle čega mu je bilo teško da pronađe pravi ritam, a ponovo se povredio i pred revanš sa Salcburgom. Milojević je na tom mestu koristio i Milića i Bena, dok je Pavkov ulazio sa klupe. Pozicija startnog napadača sada će pripasti Ričmondu Boaćiju, koji ne bi trebalo da ima problema sa privikavanjem na tim i sistem, jer se vraća posle samo šest meseci. Očekuje se da će mu prva alternativa biti Stojiljković, a druga Pavkov. Supertalentovano Dejanu Joveljiću će biti izuzetno teško da se izbori za minutažu, pa će šansu uglavnom tražiti kroz mečeve u Superligi.

Najteže će biti Vladanu Milojeviću, koji će morati dobro da balansira kako bi u svakom trenutku imao najboljih ili bolje reći najspremnijih 11 igrača pred svaku utakmicu u još jednoj prilično dugoj sezoni. Jedno je jasno, konkurencija u Crvenoj zvezdi dugo nije bila ovako žestoka.

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićRičmond BoaćiMarko MarinGoran Čaušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara