ZVEZDA – TIM ZA NAPOLI: Dve opcije Vladana Milojevića! Hoće li Goran Čaušić biti klopka za Anćelotija?

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.09.18. | 20:13

Crveno-beli su meč protiv Radnika odigrali u gotovo najjačem sastavu, Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić su iskoristili lakši meč da se integrišu u grupu. Dvojica od trojice poslednjih pojačanja sigurno će biti u starnoj postavi. A možda i treći

Postoje zakonitosti fudbala, posebno kada živite u koži autsajdera, koje kažu: možete da predividite sve, da uradite sve, da nacrtate sve, ali morate da se nadate da će kvalitetniji rival imati slab dan.

Izabrane vesti

Možda, ali samo možda tako rezonuje trener Crvene zvezde Vladan Milojević pre susreta sa Napolijem, ali poznavajući njegovu pedantnost ubeđeni smo da će uraditi sve da iskoristi Ahilove pete čete Karla Anćelotija. I neće tek tako čekati pomoć sa nebesa, ili sreće. Tome u prilog i podatak da su crveno-beli iskoristili sve moguće resurse, pa i odlično poznavanje italijanskog fudbala Siniše Mihajlovića.

Dakle, pitaće se o mnogo čemu Napolitanci, ali na Zvezdi je da uradi sve što može i ako ništa drugo – umre muški. Crveno-beli su meč protiv Radnika odigrali u gotovo najjačem sastavu, Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić su iskoristili lakši meč da se integrišu u grupu. Dvojica od trojice poslednjih pojačanja sigurno će biti u starnoj postavi. A možda i treći.

Zbog zgusnutog rasporeda mečeva i odmora Vladan Milojević nije uigravao linije tima za meč protiv Napolija. Uradiće to na večerašnjem poslednjem treningu. I bez toga jasno je da su se iskristalisale dve opcije startnog tima.

Iako je preskočio poslednji duel, izvesno je da će Branko Jovičić početi premijerni meč u Ligi šampiona. Njegova agresija trebalo bi da umanji prosto za kreaciju Hamišiku i skrati prostor Insinjeu. Posebno, što je Jovičić uigran sa Krstičićem.

Ukoliko se bude odlučio za standardnu postavu i formaciju, Ben će ponovo igrati kao desetka. Ili lažna desetka.To je uloga koju je perfektno odradio u Trnavi i Salcburgu, kada je srpski šampion visio. Uloga krila sa širim radijusom kretanja bila bi namenjana Marku Marinu i Brazilcu Kafuu.

Druga opcija o kojoj se priča na Marakani ne deluje tako atraktivno. Na papiru je nešto defanzivnija, ali treba poći od primese da Zvezda igra protiv kvalitetnijeg rivala. I da bi Vladan Milojević mogao da napuni sredinu. To znači da bi se Jovičiću i Krstičiću pridružio i Goran Čaušić. Imao bi bar formalno ofanzivniju ulogu, ali bi sa bivšim članom Rada Milojević napunio sredinu i pokušao da odgovori trouglu Alen-Hamšik-Zjelinski. Reč je o igračima koji lako prave višak na top nivou i potrebna im je posebna pratnja. Možda bi u toj varijanti Zvezda imala problem sa posedom, ali to je karakteristika koja nije mnogo bitna Vladanu Milojeviću. Ujedno, bio bi vezni red sa italijanskom notom. Ne previše kreativan, ali spreman da tempom odgovori modernim zahtevima.

To su, dakle, dileme Vladana Milojevića. Odbrana će biti netaknuta, dok će Ričmond Boaći imati zadatak da se rve sa Kulibalijem i Albiolom.

Biće zanimljivo videti i koga će na klupi ostaviti Vladan Milojević. Sigurni su golman Popović, Gobeljić, Ebisilio (mada u nekoj varijanti i on može da počne), Babić, Jovančić, Simić i još jedan napadač. Biraće se između Stojiljkovića i jednog od austrijskih junaka Milana Pavkova.

Foto: Star Sport


tagovi

Goran ČaušićVladan MilojevićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara