Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

A-liga: Sidnej hvata zalet

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 09:51

Branilac titule u Australiji juri proboj na četvrtu poziciju u današnjem okršaju sa Pertom

Branilac titule će nastojati da nastavi tamo gde je stao u prošlom kolu. Pobedom u Melburnu nad žalosnim Viktorijem Sidnej se vratio u plej-of zonu, a sada ima priliku da eventualnim trijumfom u sklopu 15. kola A-lige nad Pertom poboljša svoju poziciju (11.05).

Nebesko-plavi su stekli neophodno samopoudanje posle ubedljive pobede nad velikim rivalom Viktorijem, postigavši tek drugi put u sezoni tri pogotka. Umnogome im je pomoglo isključenje Elvisa, a Bobo, Kostas Barbaroses i Aleksander Baumjohan potom nisu imali milosti prema fenjerašu.

Izabrane vesti

11.05: (1,60) Sidnej (3,70) Pert Glori (5,20)

To je bio važan trijumf za momke Stiva Korike, pošto su prethodno remizirali (1:1) sa Pertom i tesno izgubili 1:0 od Adelajda, koji je u to vreme zauzimao drugo mesto. Taj nedavni remi između Sidneja i Perta mogao bi da bude dodatni motiv aktuelnom šampionu, jer sada su nebesko-plavi svesni opasnosti Bruna Fornarolija, koji je bio strelac za Glori pre nego što je iskusni Brazilac Bobo doneo izjednačenje.

Sidnej bi pobedom mogao da se plasira na četvrto mesto, ali daleko od toga da Miloša Ninkovića i saigrače očekuje lagan zadatak. I Pert će očajnički želeti tri boda, jer ovo je period kada Ljubičasti mogu da preokrenu svoju sreću i uhvate priključak za plej-of zonom. Glori je pretrpeo poraz od 2:0 na gostovanju kod Makartura u prošlom kolu.

Posle snažnog starta sezone, kada je pobedio u četiri od prvih šest utakmica, Pert je brzo pao i od tada se još samo jednom radovao. Ta usamljena pobeda usledila je pre nedavnog poraza od Makartura, kada je sa 2:1 bio bolji od Njukasl Džetsa zahvaljujući golovima Kjarana Bramvela i Derila Lahmana, uprkos crvenom kartonu Džonatana Aspropotamitisa u prvom poluvremenu.

Ako Glori želi da se bori za doigravanje, moraće da se pozabavi svojim defanzivnim problemima, jer je samo fenjeraš Melburn Viktori više od 27 puta vadio loptu iz svoje mreže, a taman toliko je golova Pert primio u 13 ligaških utakmica. Sa druge strane, Pert nema problema sa postizanjem pogodaka, jer su četiri ekipe dale nadmašile njegov učinak od 24 gola.

Sidnej bi trebalo da ima na raspolaganju sve svoje igrače iz osnovnog tima za ovu utakmicu, iako je imao nekoliko problema, pošto su Trent Buagir, Kris Zuvela i Majkl Zulo i dalje na bolovanju. Na drugoj strani, Pert Glori je uspeo da održi svoj tim u dobroj formi, a napadač Nik Salivan je jedini potvrđen izostanak.

AUSTRALIJA 1 - 15. KOLO

Sreda

11.05: (1,60) Sidnej (3,70) Pert Glori (5,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1SidnejSidnej FCPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara