Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Abraham u nadoknadi poništio projektil Viteka i oteo Viteseu produžetke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 23:13

Srđan Plavšić napravio problem Slaviji

Iz Kupa Italije je ispao u četvrtfinalu, u Seriji A je miljama daleko od Skudeta, ali mogla bi Roma sezonu ipak da završi sa osvojenim trofejom. Ne opravdava Vučica igrama zvanje jednog od glavnih favorita, muči se sa objetkivno "manjim" timovima, ali pronalazi način da sa njima izlazi na kraj. Reklo bi se tako "murinjovski".

U revanš meču osmine finala Lige konferencije sa Viteseom rimski klub je golom Tamija Abrahama u nadoknadi meča izbegao poraz i ujedno produžetke, plasiravši se među osam najboljih u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju - 1:1 (0:0), prvi meč 1:0.

Izabrane vesti

Nije holandski tim bio dominantan kao pre nedelju dana, nije mu Žoze Murinjo svojom davno osmišljenom taktikom dozvolio da se razmaše večeras. Okrenuo se portugalski stučnjak prvenstveno defanzivi, pokušao da umrtvi ritam utakmice što je više mogao, što mu je i polazilo rukom. Gosti punih sat vremena nisu uspevali da priprete iz ozbiljnije šanse, ali za "raketu" kakvu je u 62. minutu ka golu Ruija Patrisija poslao Maksimilijan Vitek nema leka.

Podigao je levi bek Vitesea ruku tražeći loptu od saigrača na suprotnoj strani Elija Dase, ovaj ga video i poslao mu dugu loptu, a Vitek sa tridesetak metara bez oklevanja opalio po lopti i neodbranjivo pogodio. U prvenstvu na 23 utakmice nije tresao mrežu, kao ni na tri u Kupu, u Ligi konferencije mu je pak, računajući i kvalifikacije, večerašnji gol bio peti (pride i tri asistencije), te je postao najbolji strelac u istoriji Vitesea u evropskim takmičenjima. Podsetimo, igra na poziciji levog beka...

Nedugo nakon primljenog gola Murinjo je reagovao trostrukom izmenom i ispostavilo se da su mu one donele prolaz dalje. Odnosno da su odradile veliki posao kod izjednačujućeg gola. Igrao se prvi minut nadoknade kada je El Šaravi, jedan od rezervista, centrirao na drugu stativu, a Karsdorp, drugi fudbaler koji je ušao sa klupe, vratio na peterac za Abrahama koji se poklonio i približio Romu osvajanju istorijskog, prvog izdanja Lige konferencije, ujedno postavši najbolji strelac takmičenja (ne računajući kvalifikacije) u kojem na kontu već ima sedam golova.

Slavija je u Lincu obezbedila prolaz dalje uprkos minimalnom porazu od LASK-a - 4:3 (1:2). Imao je praški tim sve u svojim rukama, tri gola prednosti iz prvog meča, nakon sat vremena igre povećao zalihu za još plus dva pogotka (vodio 3:1 od 62. minuta) uprkos tome što je igrao sa igračem manje, ali su se stvari otrgle kontroli u završnih petnaestak minuta.

Vajzinger je u 76. minutu smanjio na 2:3, da bi potom Srđan Plavšić pet minuta pre kraja direktnim crvenim kartonom ostavio Slaviju sa devetoricom na terenu. LASK je brojčanu nadmoć iskoristio, preko rezervista postigao dva gola za tri minuta, ali vremena za potpuni povratak nije bilo. Ispostavilo se da je austrijski tim još pre nedelju dana izgubio mesto u četvrtfinalu.

Revanš meč u Belgiji je pak prošao bez većih uzbuđenja. PAOK je još jednom savladao Gent, ponovo minimalnom razlikom, i duplom pobedom overio plasman među osam najboljih.

LIGA KONFERENCIJE – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Četvrtak

AZ Alkmar - Bode 2:2 posle produžetaka (2:1, 1:1), prvi meč 1:2

/Pavlidis 18, 30 - Pelegrino 25, Sampsted 105+1/

Bazel - Marselj 1:2 (0:0), prvi meč 1:2

/Endoje 62 - Under 74, Ronže 90+2/

Kopenhagen - PSV 0:4 (0:2), prvi meč 4:4

/Zahavi 10, 79, Gece 38, Madueke 90+1/

Ren - Lester 2:1 (1:0), prvi meč 0:2

/Burižo 8, Tajt 76 - Fofana 51/

Roma - Vitese 1:1 (0:0), prvi meč 1:0

/Abraham 90+1 - Vitek 62/

Fajenord - Partizan 3:1(1:0), prvi meč 5:2

/Desers 45, Nelson 59 - Gomeš 61/

Gent - PAOK 1:2 (1:1), prvi meč 0:1

/Depoatr 40 - Krespo 20, Augusto 77/

LASK - Slavija Prag 4:3 (1:2), prvi meč 1:4

/Vajzinger 36, 76, Gruber 88, Šmit 89 - Olajinka 24, Bah 37, Sor 62/


tagovi

Liga konferencijeTami Ejbraham

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara