Navijači ASEK-a (©YouTube)
Navijači ASEK-a (©YouTube)

AFRIKA: Etiopija opet smenila lidera, propast Asante Kotoka i ASEK Mimozasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 08:56

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Paklena je konkurencija za titulu u Etipiji. Iz kola u kolo se smenjuju timovi na vrhu, a sada svi gledaju u leđa Etiopiji Nigd Banku. Bankari, koji su prošle sezone igrali u drugom rangu, iskoristili su remi Difens Forsa i Sent Džordža (0:0) da prestignu obe ekipe. Sada imaju isti broj bodova kao Difens Fors (40), ali i bolju gol-razliku, dok je Sent Džordž trećeplasirani sa dva poena manje. Ostalo je još 10 kola do kraja, Difens Fors je odigrao sve svoje utakmice sa najjačim rivalima, dok ćemo kroz nekoliko nedelja gledati okršaj Sent Džordža i Nigd Banka. Pre toga Bankari će probati da ne izgube nigde bodove, počev od susreta sa 10-plasiranom Havasom kod kuće. U gostima su je u prvom delu sezone savladali sa 3:0.


AKADEMIJA FAD – ASEK MIMOZAS, 18.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Pomračenje sunca u Severnoj Americi i ASEK Mimozas ne osvaja titulu. Dve retke pojave na ovoj planeti desile su se ili se još uvek dešavaju ove godine. Ostaće 29-struki prvak Obale Slonovače ove godine bez trona, posle 19 odigranih utakmica ima samo 30 bodova i tek je osmi na tabeli. Lider San Pedro je odigrao tri meča više, ali ima 14 poena više i teško da ASEK može da ga stigne. Pogotovo sa ovakvom formom, ostvario je samo jedan trijumf u poslednja tri kola. Sada ASEK gostuje 11-plasiranoj Akademiji FAD, koja je posle serije od pet utakmica bez poraza (četiri trijumfa i jedan remi) izgubila dve uzastopne utakmice. ASEK je pre pet dana izgubio od Esperans Tunisa u četvrtfinalu Lige šampiona na penale i sada mu ostaje samo da se potpuno okrene domaćim takmičenjima.


ASANTE KOTOKO – NSOATREMAN, 20.00

(Fudbal, Gana 1)

Ni najtrofejniji tim Gane neće ove godine uzeti titulu. U poslednjih pet kola je Asante Kotoko osvojio samo jedan bod, pa je sada tek 10. na tabeli. Čak je bliži zoni ispadanja nego tronu, ima svega pet bodova više i odigran meč više od „davljenika“ Drimsa. Rival danas biće mu devetoplasirani Nsoatreman, tim sa jednim poenom više. U prvoj polusezoni, početkom novembra, Nsoatreman je kod kuće savladao Asante Kotoko sa 1:0.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara