Edin Terzić (©Reuters)
Edin Terzić (©Reuters)

Terzić: Ne treba da nas hvale mnogo, lako je reći da nam treba "samo" remi

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 01:17

Svestan je strateg Borusije da je uprkos pobedi u prvoj utakmici njegov tim još daleko od finala, Humels bi da ispuni san u smiraj karijere

Intenzitet dostojan polufinala najkvalitetnijeg evropskog takmičenja i impresivna fizička spremnost oba tima obeležilii su prvu utakmicu dvomeča između Borusije iz Dortmunda i Pari Sen Žermena, a posle minimalnog trijumfa Milionera (1:0) sve je i dalje potpuno otvoreno pred revanš na Parku prinčeva za šest dana.

Edin Terzić ima šansu karijere da u najmanju ruku ponovi rezultatsko dostignuće Jirgena Klopa iz 2013. godine i odvede Dortmund u treće finale Lige šampiona u klupskoj istoriji. Neće se 42-godišnji stručnjak od oca Bosanca i majke Hrvatice uljuljkati u pobedu sa Vestfalena.

Izabrane vesti

"Ne treba da nas hvale mnogo. Jesmo pobedili, ali nas čeka još puno posla. Na papiru gledano treba nam samo remi, ali je to lako reći, jer će nam za to "samo" biti potrebno da uložimo sve što možemo. Danas smo pretrčali 120 kilometara (prim.aut. deset više od Pari Sen Žermena), nije nam bilo prvi put da to učinimo ove sezone i to ćemo morati da uradimo i u revanšu ako mislimo da se nadamo prolazu" svakom rečenicom odiše opreznošću strateg sa nemačkim pasošem.

Nije ipak želeo da u potpunosti prenebregne neke sekvence u igri svog tima kojima je posebno zadovoljan.

"Bilo smo izuzetno jaki na lopti protiv ekipe tako neverovatnih fizičkih predispozicija kakve imaju igrači Pari Sen Žermena. Na tu činjenicu sam posebno ponosan. Kada se nosiš ravnopravno sa skupom takvih atleta znači da si na dobrom putu", ističe Terzić.

Ako Borusija uđe u finale, jedan od najsrećnijih biće Mats Humels. Čitava karijera 36-godišnjeg štopera obeležena je prelascima iz Dortmunda u Bajern i Bajerna u Dortmund, ali se stiče utisak da je samo na Vestfalenu to ono pravo. Kakva bi romantika bila da jedan od najkvalitetnijih defanzivaca svetskog fudbala u poslednjih petnaestak godina u sam smiraj karijere učini ono što nije sa Bavarcima i prethodnom mandatu u Borusiji - osvoji titulu šampiona Evrope.

"Odigrali smo utakmicu veoma zrelo. Ova pobeda je plod napora svih nas. U revanšu nas čeka mnogo teška borba. Liga šampiona je ove sezone naša šansa da ispravimo stvari zbog neubedljivog učinka u Bundesligi, a ako to želimo da uradimo moramo da preživimo Pariz.

Humelsu po završetku sezone ističe ugovor sa Dortmundom, a medije je interesovalo da li je odlučio šta će biti posle 30. juna. Kako je Borusija večerašnjom pobedom osigurala igranje u Ligi šampiona i sledeće sezone, čini se da su porasle šanse da Matsova karijera potraje još bar godinu dana.

"Sve opcije su otvorene. Sačekaću kraj sezone i videti kako se osećam. Sagledaću sve mogućnosti. Ispustio sam trofej Lige šampione te 2013, sada mi je sav fokus na tome da to ovog puta ispravim, usredsređen je igrač čiji je prvi mandat na Vestfalenu trajao od 2008. do 2016 godine, a drugi je započeo 2019.


tagovi

Borusija DortmundLiga šampionaPari Sen ŽermenEdin Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara