Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Lopta se kotrlja u Etiopiji, Zimbabveu, Gambiji, Obali Slonovače...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 08:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Tri kola pre kraja šampionata Etiopije, Fasil Kenema se bori za titulu. Ima četiri boda manje od lidera Sent Džordža. Trijumf je imperativ ako želi da ostane u igri za krunom u ovoj afričkoj državi. Havasa je na četvrtom mestu i može da pretekne samo trećeplasirani Sidama Buna. Domaćin ima osam vezanih trijumfa. U prvom delu šampionata, Havasa je dobila današnjeg rivala na svom terenu sa 1:0. Na šest poslednjih utakmica ovih timova oba tima su postigla makar po gol (GG).

DEFENS FORS – ADAMA SITI, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je u sredini tabele u šampionatu Etiopije. Ima tri remija u nizu, a četiri bez poraza. Adama Siti ima tri poraza u poslednja četiri kola. Defens Fors je pobedio današnjeg rivala sa 1:0 u prvom delu šampionata. Na dve prethodne utakmice ovih timova bio je tip 0-1.

HERENTALS – HARARE SITI, 15.00

(Fudbal, Zimbabve 1)

Herentals je u seriji od četiri remija, dok je Harare u lošoj formi, bez pobede je već četiri kola u šampionatu Zimbabvea. Domaćin je na svom terenu poražen samo jednom na osam utakmica u prvenstvu ove afričke zemlje. Herentals je pobedio Harare Siti sa 1:0 u prvom delu šampionata. Na dva vezana meča ovih timova bio je tip 0-1.

MARIMO – BANĐUL JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Gambija 1)

Marimo je bez poraza već četiri kola, dok je Banđul u vrhu, na četvrtom mestu sa dva vezana trijumfa. Domaćin na 23 utakmice ima čak 10 remija. Marimo je bez poraza na pet mečeva. Banđul je u prvom delu šampionata slavio protiv Marimoa sa 1:0.

ASI D' ABENŽORU – BUAKE, 18.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Asi d' Abenžoru je na pretposlednjem mestu u šampionatu Obale Slonovače, sa dva boda manje od Basama. Buake ima samo dva boda više, pa je ovo bitka za opstanak. Gosti su zabeležili tri poraza u poslednja četiri kola. Asi je dobio dva poslednja međusobna duela.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara