Zvezda (©Starsport)
Zvezda (©Starsport)

Dinamo udaljio Zvezdu od direktnog mesta u LŠ, ali Dortmund može sve da sruši

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 08:30

I Šahtjor se čvrsto drži za prvo mesto

Novi format Lige šampiona koji će krenuti najesen donosi i neke novitete kada su kvalifikacije u pitanju. Tako će jedno mesto direktno u grupnoj fazi dobiti klub koji ima najveći koeficijent u kvalifikacijama. Barem je tako najavljeno, ali dok ne vidimo na delu...

Novi-stari šampion Srbije Crvena zvezda se sa 40,000 bodova prilično visoko kotira na toj listi, ali nikako da joj se poklope sve kockice da bi izbila na čelnu poziciju. A, posle jučerašnjeg dana nade su još manje.

Izabrane vesti

Dva kluba koja grabe ka šampionskim titulama u domaćem prvenstvu, a imaju veći koeficijent od Zvezde su Šahtjor i Dinamo iz Zagreba. I dobili su jučerašnje mečeve, koji ih još više približavaju novim krunama.

Šahtjor, koji je prvi favorit da pokupi tu privilegiju od UEFA da direktno zaigra u grupi Lige šampiona, pošto ima 63,000 bodova, juče je kod kuće pobedio Černomorec sa 3:0 i ostao na četiri boda više ispred kijevskog Dinama, koji je takođe bio ubedljiv, sa 5:0 je deklasirao Kolos.

Za Zvezdu bi bila dobra vest da Dinamo preotme prvo mesto, ali nisu velike šanse za to, jer su ostala tri kola do kraja, a sledeće subote će se igrati veliki derbi između Šahtjora i kluba iz Kijeva, mada će „rudari“ biti uslovni domaćini.

S druge strane, nepovoljni vetrovi po prvaka Srbije duvaju i iz Riječkog zaliva. Gorela je sinoć „Rujevica“, ali je Dinamo iz Zagreba ponovo pokazao da je najveća „mačka“ hrvatskog fudbala. Napravio je preokret u gostima protiv direktnog konkurenta za titulu (2:1) i sad ima otvoren auto-put do nove krune.

To nije dobra vest za Zvezdu, jer i Zagrepčani imaju bolji koeficijent od crveno-belih (50,000 bodova), pa ako se kojim slučajem Šahtjor oklizne, teško da će i Dinamo.

Međutim, kako kažu stručnjaci za ovu oblast, postoji opcija i da cela ova priča – padne u vodu. Da ni Šahtjor, ni Dinamo Zagreb, ni Zvezda ne dobiju ovu povlasticu. A, to je u slučaju da Borusija Dortmund osvoji Ligu šampiona i završi kao petoplasirana u Bundesligi. I baš trenutno drži to mesto dva kola pre kraja. Mada, treba „preživeti“ prvo revanš u Parizu...


tagovi

Liga šampionaFK Crvena zvezdaDinamo ZagrebŠahtjor DonjeckBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara