AFRIKA: Pirati jure krunu, Jang Afrikans gazi do titule u Tanzaniji, završnica u Alžiru i Maroku

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Oba tima nisu obezbedila opstanak u šampionatu Tanzanije. Imaju po 28 bodova. Ruvu Šuting na mestu koje vodi u niži rang ima samo dva boda manje, pa je svaki bod važan. Kostal Union je u boljoj formi, ima sedam bodova na prethodne tri utakmice, dok je Dodoma bez trijumfa u poslednja dva kola, sakupila je samo bod. U prvom delu šampionata nije bilo pogodaka u duelu ovih timova.

HAVASA KENEMA – ETIOPIJA BUNA, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Havasa je na petom mestu u šampionatu Etiopije, ali je u lošoj formi, bez pobede je već pet kola. Etiopija Buna ima dva boda manje i poziciju je ispod. Gosti su imali dva vezana trijumfa, ali su prošle nedelje poraženi od Hadije sa 1:0. Havasa je drugi najbolji domaćin u ligi, sa osam trijumfa, tri remija i porazom. Domaćin je slavio u gostima protiv Etiopije Bune sa 2:0 krajem januara ove godine.

BISKRA – PARADU, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Domaćin nema poraz već pet kola i bezbrižan je na sredini tabele šampionata Alžira. Paradu je u vrhu, bori se sa Kabilom i Saurom za mesto u Ligi šampiona. Gosti imaju samo jedan trijumf u prethodna tri kola. Kada igraju ovi timovi ne dolazi veliki broj golova. Na devet mečeva mreže su se tresle dva puta ili manje. Paradu je dobio Biskru sa 1:0 u prvom odmeravanju snaga ovih timova.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

JANG AFRIKANS – MBEJA KVANZA, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Šest kola pre kraja šampionata Tanzanije, Jang Afrikans je na korak do titule i svrgavanja s trona Simbe. Mbeja je na poslednjem mestu, pa ovo ne bi trebalo da bude težak zadatak za lidera. U prvom delu šampionata, Jang Afrikans je dobio današnjeg rivala u gostima sa 2:0. Lider ima 10 bodova više od Simbe, ali je posustao u finišu sezone. Ima tri remija u prethodna četiri kola.

BEREČID – FAR RABAT, 18.30

(Fudbal, Maroko 1)

Berečid je u grčevitoj borbi za opstanak. Ima tri vezana poraza i na mestu je koje vodi u drugu ligu Maroka. FAR Rabat je na četvrtom mestu i može da stigne Magreb Fez koji je poziciju ispred. Giganti iz Kazablanke, Vidad i Radža, su i ove godine nedodirljvi. Na četiri prethodna duela ovih timova golovi su padali na obe strane (GG).

USM ALŽIR – KONSTANTIN, 19.00

(Fudbal, Alžir 1)

Pet kola pre kraja prvenstva Alžira, USM i dalje gaji nade da može do plasmana u Ligu šampiona ili makar AFC kup. Peti je i ima pet bodova manje od trećeplasirane Saure. Forma ide u prilog domaćinu, jer je pobedio u poslednja dva kola. Konstantin je na sedmoj poziciji, ali je u padu, bez pobede je na tri utakmice. Na tri od četiri poslednja meča ovih klubova dolazio je nerešen ishod. Pre četiri meseca bilo je 1:1 u meču Konstantina i USM Alžira.

ORLANDO PAJRATS – BERKANE, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Južnoafrički Orlando i marokanski Berkane u nigerijskom gradz Ujou igraju za titilu u Kupu konfederacije, drugorangiranom takmičenje na tlu Afrike. Orlando Pajratsi su u prethodnoj rundi eliminisali Al Ahli Tripoli. Berkane je bio bolji od Mazembea. Biće ovo prvo odmeravanje snaga ovih timova u istoriji. Očekuje se tvrd meč s malim brojem golova.




tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara