Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Revanš finala CAF Lige šampiona, Mamelodi završava bez poraza u ligi, USM Alžir u borbi za treće mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 10:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

MAMELODI - KEJPTAUN SITI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Izabrane vesti

Sa već zapečaćenom pozicijom prvaka Južne Afrike, Mamelodi Sandauns igra danas poslednji meč u ligi ove sezone protiv Kejptaun Sitija. Šampion Mamelodi ima 23 boda više od Stelenboša na vrhu tabele, i još nijednom nije izgubio u kampanji. Mamelodi je odigrao nerešeno 1:1 u poslednjem meču protiv TS Galaksija, a ukupno je u sezoni ostvario 22 slavlja i sedam remija. U poslednjoj ligaškoj utakmici Kejptaun Siti je trijumfovao sa 3:1 nad Ričards Bejom na svom terenu i produžio niz neporaženosti na tri. Siti zauzima sedmo mesto sa 42 boda.

USM ALŽIR - ŠLEF, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Šlef je u seriji dobrih rezultata, kojima se izdigao iznad borbre za opstanak i finiš šampionata Alžira iščekuje daleko mirniji. Uzeo je 10 od mogućih 12 poena u četiri poslednja kola, i sada ima ukupno 34 boda sa kojima je na devetom mestu. Njegov rival USM Alžir ima pritisak rezultata, jer je petoplasiran i još se nada izlasku na međunarodnu pozornicu i zato je naciljao treće mesto koje je daleko šest koraka. Ima USM dva duela u rezervi, tako da je to izvodljivo, ali mora da pobeđuje, a on je poražen u dva minula kola.

AL AHLI - ESPERANS, 19.00

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Al Ahli i Esperans igraju danas revanš meč finala CAF Lige šampiona u meču u kojem je mnogo toga na kocki. Egipatski gigant će pokušati da iskoristi prednost kod kuće protiv impresivnog Esperansa. Posle remija bez golova u prvoj utakmici u Radesu, Al Ahli će biti nestrpljiv da pobedi na svom terenu i obezbedi svoju 12. titulu šampiona Afrike, dok Esperans ima za cilj da iznenadi domaći tim i osvoji svoju petu Ligu šampiona.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara