Agonija bez kraja i neviđeni sunovrat - znate li koliko danas vredi Eden Azar?

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 13:37

Real se uzda u Mundijal, Belgijanca sve manje zanima fudbal...

Eden Azar (31) i Real Madrid - definitivno nesrećna kombinacija.

Kada je Karlo Ančeloti tokom leta, prilikom saznanja da mu neće dovesti novog napadača umesto Luke Jovića, kazao kako mu isti nije ni potreban, jer će pokušati da rehabilituje Belgijanca guranjem na poziciju špica ili 'lažne devetke', činilo se da kako će to biti još jedna šansa za Azara...

Izabrane vesti

(“Imamo mnogo opcija na toj poziciji. Benzema je broj jedan, ali moramo da razumemo da će ovo biti čudna sezona, drugačija, sezona sa Mundijalom usred nje. I moramo da imamo različite opcije. Moja ideja je da probam sa Edenom na toj poziciji. S obzirom na njegove kvalitete, moglo bi da nam bude korisno da ga tamo probamo. Isti je slučaj sa Markom Asensiom”)

Međutim u Azarovom slučaju ispostavilo se da ni četvrta nije sreća. Ne pamti se da su nekog igrača toliko trpeli i čekali u Madridu. Ušlo se evo već u četvrtu godinu Edenovog potpunog posrnuća i izgleda da je Florentino Perez konačno presekao: dosta je bilo!

E sad, to je jedna strana medalje, jednostrana odluka.

Istina je da su Azara predugo trpeli i čekali da mu se vrati izgubljena moć, ali ima i do toga da nisu znali šta bi sa njim. Kuda i kome 'uvaliti' čoveka čija plata na neto nivou iznosi oko 13.000.000 evra?!

Šta se promenilo u odnosu na prethodno leto ili zimu?

Ništa krucijalno. Osim što su na Bernabeuu presudili svom najskupljem pojačanju. Ovoga puta ne povrede ili nešto što usko nema veze sa terenom. Već klub, struka. I to se jasno vidi. Tek nešto više od 200 minuta na terenu, po gol i asistencija. Isproban na više pozicija i - precrtan. A zdrav već neko vreme.

"Prvo ga je pregazio Rodrigo, a potom i Asensio. Obojica igraju pre njega. Čak je i Marijano Dijaz ispred Azara u kriznim momentima. Otuda su Belgijancu izlazna vrata širom otvorena. Definitivno više nema vere u njegove sposobnosti. U klubu veruju da je za edena najbolje da potraži novi klub u kome bi oživeo karijeru", stoji u tekstu Marke.

A sada malo i o 'detaljčiću' koji zapravo suštinski ništa ne menja: Azar ne želi da ide!

Njegovo pravo. Legitimno.

Ima još maltene dve godine ugovora i planira to da ispoštuje. Novonastala situacija kao preslikana Bejlova. I to je ono što trenutno muči čelnike Reala.

"Potezi koje Azar svakodnevno vuče jasno govore da on nema nameru da se seli iz Madrida. Primer je upisavanje dece u Realovu omladinsku akademiju. Kraljevići se nadaju da bi eventualno Mundijal mogao da oporavi njegov takmičarski dug i privuče interesovanje nekog većeg kluba koji bi ga nateralo da makar razmisli o transferu, ali kako sada stoje stvari, realizacija takvog nečeg daleko je", piše dalje madridski list.

I na kraju teksta još jedan podatak da oslika taj neviđeni sunovrat: Sećate li se koja je bila vrednost Edena Azara kada je dolazio u Real? Cirka 150.000.000 evra! Znate li kolika je sada? Transfermakt kaže - 12.000.000!


tagovi

Eden Azar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara