Brajan Brobi (©Ajax)
Brajan Brobi (©Ajax)

Ajaks prašta i izdaju: Odbegli sin Brajan Brobi za 16.350.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.07.22. | 09:58

Posle neuspele avanture u Lajpcigu

Svuda pođi, kući dođi, jer nigde te neće voleti kao tamo. Ajaks je to potvrdio i na delu i pomilovao odbeglog sina Brajana Brobija, koji je pre samo godinu dana kao slobodan igrač prešao u Lajpcig nakon što je prethodno izazvao veliku buru u Amsterdamu odbivši da produži ugovor s Kopljanicima.

Ispostavilo se da je pogrešio. Na jesen 2021. godine je odigrao samo 124 minuta u Bundesligi, još otprilike toliko u Ligi šampiona i nemačkom Kupu zajedno. Pa opet mu je Ajaks oprostio izdaju i na zimu ga vratio na pozajmicu. Tamo je odigrao 396 minuta, postigao sedam golova i pokazao da nije zaboravio da igra fudbal.

Izabrane vesti

I sve bi možda otišlo dođavola da se 20-godišnji napadač vratio u Lajpcig, ali Ajaks je sada pokazao koliko je zaista veliki i za igrača koji mu je prošlog leta pobegao bez evra obeštećenje sada izdvojio pozamašnu sumu novca ne bi li ga vratio. Time je i pokazao koliko zaista veruje u Brobija.

Kako je zvanično objavljeno na sajtu kluba: Ajaks će na ime obeštećenje platiti 16.350.000 evra, a sa bonusima bi ukupna cena mogla da naraste i na 19.350.000. Ugovor je potpisan na pet godina.

Sujeta očigledno ne stanuje u Amsterdamu.



tagovi

Brajan BrobiLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara