Mauro Boseli (©AFP)
Mauro Boseli (©AFP)

Ajkule bez zamene za Palerma, Estudijantes juri prvu pobedu

Vreme čitanja: 5min | pet. 10.06.22. | 22:25

Argentina 1: Aldosivi u Mar del Plati noćas (23.55) dočekuju crveno-bele Studente u drugom kolu Lige Profesional

Osveta Ajkula ili samo još jedan precrtan ispit Studenata iz La Plate. Noćas (23.55) u sklopu drugog kola argentinske Profesionalne lige, na stadionu Hose Marija Minela u Mar del Plati, sastaju se Aldosivi i Estudijantes, dva tima koja su pre manje od mesec dana odmerila snage u zajedničkoj grupi Liga kupa Argentine.

El Tiburon trenutno prolazi kroz veoma loš period, gde nije pobedio na predhodnih sedam utakmica. U međuvremenu, Leon je obezbedio eliminacionu fazu Kopa Libertadores, a stigao je do četvrtfinala nacionalnog Kupa.

Izabrane vesti

Aldosivi na ovu utakmicu dolazi s ciljem da stane na noge posle poraza na debiju u Profesionalnoj ligi od Argentinos Juniorsa. Ajkule još nisu ozvaničile zamenu za Martina Palerma, koji je nekoliko dana pre početka šampionata podneo ostavku. Tim iz Mar de La Plate trebalo bi da krene u osvajanje bodova kako bi se vratio na kvalifikacione pozicije za međunarodne turnire na opštoj godišnjoj tabeli koja objedinjava dva takmičenja Liga Kup i Ligu.

23.55: (4,70) Aldosivi (3,50) Estudijantes (1,80)

Uprkos negativnoj seriji sa sedam utakmica bez pobede, Aldosivi je imao odličnu kampanju u prvom delu sezone. Tako su grupnu fazu Liga Kupa završili na četvrtom mestu grupe B, sa 20 osvojenih bodova. Porazi su počeli još u finišu grupnog nadmetanja, ali Ajkule nisu izgubile mesto u narednoj rundi zahvaljujući bodovnim zalihama u ranoj fazi takmičenja.

U četvrtfinalu za protivnika su imali Rasing, lidera grupe A i jednog od glavnih kandidata za trofej. Na stadionu Presidente Huan Domingo Peron u Aveljanedi, poznatijem kao El Silindro, Akademci su slavili sa ubedljivih 5:0. Čak i sa katastrofalnim rezultatom i bez postignutog gola, El Tiburon je i uspeo da uputi 11 šuteva ka golu protivnika. Ipak, Rasing je uspeo da veći deo meča drži pod svojom kontrolom i izbori plasman u naredu rundu takmičenja.

U debiju argentinske elite, Aldosivi je gostovao u Buenos Ajresu ekipi Argentinos Juniorsa, gde je poražen rezultatom 2:1. Tim Ajkula je u toj utakmici imao bolji učinak tokom prvog dela igre, kada je i poveo golom Martina Kauteručija iz penala u 32. minutu. Ipak, domaći su pregrupisali svoje redove u nastavku meča i za manje od 10 minuta izjednačili rezultat, preko Karabahala. Preokret je usledio u drugom poluvremenu posle kontre, gde je Tijago Nus bio autor pobedonosnog gola.

Lionel Mesi se vraća u Barselonu – kvota u Mozzartu je 8,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

Na tom susretu, Aldosivi je igrao sa po trojicom vezista i napadača, ali i pored toga nije mogao da bude dominantan u odnosu na broj stvorenih prilika za gol. Imao je poteškoća da se nosi sa odbrambenim linijama Argentinos Juniorsa, koji su igrali sa tri defanzivca, kojima su pri odbrambenim zadacima pomagali krilni igrači, čineći tako granitnu liniju od pet ljudi ispred golmana Federika Lanzilota.

Sada se tim vratio da igra kod kuće, a čak i pored toga, nije favorit, jer nije dobio meč još od aprila, kada je pobedio Rosario Sentral. U poslednjih šest utakmica zabeležio je pet poraza i jedan nerešen ishod, uključujući tu i pobedu koju je ostvario u Kupu Argentine nad trećeligašem Kolegijalesom, ali posle penal završnice.

23.55: (2,70) Lanus (3,05) Defensa i Hustisija (2,80)

S druge strane, Estudijantes je imao jedan od najboljih pohoda u prvom delu sezone, kao lider grupe B Liga Kupa, sa 28 osvojenih bodova. Ipak, Leon je ispao u četvrtfinalu od Argentinos Juniorsa. Paralelno s tim, on je završio grupnu fazu Libertadores takođe kao prvi, čime je obezbedio plej-of gde će se sukobiti s Fortalezom.

U poslednjem kolu grupne faze kontinentalnog takmičenja, Studenti su gostovali u na Stadionu Hose Amalfitani u Linijersu Velez Sarsfilda, gde us poraženi rezultatom 4:0. El Fortin je na tom meču dominirao u igri od prvih minuta, gde je lako postigao dva gola. Posle pauze gosti su bili opasniji i pretili su, ali bez golova. Isključenjem Bruna Valdeza domaćima je posao bio dosta olakšan, i ubrzo su duplirali prednost golovima Lukasa Prata i Abijela Osorija.

02.30: (2,15) Independijente (3,05) Taljeres (3,90)

Prošle nedelje, Estudijantes je ugostio gradskog rivala Himnasiju na stadionu Horhe Luis Hirši u prvom kolu Profesionalne lige i remizirao 1:1. Domaći tim je poveo, golom Agustina Rogela. Početkom drugog poluvremena El Lobo je izjednačio preko Kristijana Taragonua u 52. minutu, čime je postavljen i konačan rezultat ovog klasika.

Za ovaj susret Rikardo Zielinski neće moći da računa na Fabijana Nogeru, koji pokazuje različite simptome virusa i nije u stanju da nastupa, kao ni na Gustava Del Pretea, koji je pred transferom i finalizuje detalje milionerske prodaje u meksički Pumas. Zamene za oba igrača biće Lučano Lolo, koji će debitovati u dresu Pinče, odnosno Leandro Dijaz.

02.30: (2,15) Urakan (3,35) Rosario (3,50)

Čak i kada igra na svom stadionu uz podršku svojih navijača, Aldosivi je i dalje autsajder u ovakvim sukobima, ali i delom zbog činjenice da iza sebe ima sedam utakmica bez pobede. S druge strane, Estudijantes igra veoma dobro u poslednjim utakmicama i postiže dobre rezultate u svim takmičenjima. Opet, El Leon je tim koji takođe traži prvu pobedu u novoj fazi argentinskog šampionata. Odlična defanzivna forma i dobra transformacija pri ofanzivi čine Estudijantes timom koji može da postigne dobar rezultat kada igra u gostima.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ARGENTINA 1 - 2. KOLO

Petak

Njuels Old Bojs - San Lorenco 0:0

Himnasija La Plata - Patronato u toku

23.55: (4,70) Aldosivi (3,50) Estudijantes (1,80)

23.55: (2,70) Lanus (3,05) Defensa i Hustisija (2,80)

Subota

02.30: (2,15) Urakan (3,35) Rosario (3,50)

02.30: (2,15) Independijente (3,05) Taljeres (3,90)

20.30: (2,85) Arsenal Sarandi (3,00) Banfild (2,70)

20.30: (1,60) Tigre (3,80) Barakas (6,00)

23.00: (3,45) Sarmijento (3,25) Argentinos Juniors (2,20)

Nedelja

01.30: (1,35) River Plejt (5,00) Atletiko Tukuman (9,00)

18.00: (2,20) Kolon (3,05) Union (3,70)

20.30: (2,65) Godoj Kruz (3,20) Rasing (2,75)

23.00: (1,80) Velez (3,50) Platense (4,70)

Ponedeljak

01.30: (3,80) Kordoba (3,10) Boka Juniors (2,15)

*** kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaEstudijantesAldosiviArgentina 1Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara